2015-05-20 14:30:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρεμβαίνει Εισαγγελέας για την ηχορύπανση από καταστήματα - Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι
Την διενέργεια αυστηρών ελέγχων για την τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας αναφορικά με την πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης ζήτησε από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Η παρέμβαση έγινε μετά από αντιδράσεις πολιτών και φορέων για τον θόρυβο που προκαλείται σε περιοχές που λειτουργούν καταστήματα με μουσική, στεγασμένα ή υπαίθρια. Όπως αναφέρει η "Γνώμη" στα χέρια του εισαγγελέα έφτασε κείμενο - διαμαρτυρία, το οποίο υπογράφουν αρκετοί συμπολίτες, ζητώντας την τήρηση του νόμου για την προστασία από τον θόρυβο, ενώ η Εισαγγελία έγινε αποδέκτης και μεμονωμένων διαμαρτυριών πολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα για το ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη δυνατή μουσική.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι σε διαρκή βάση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μάλιστα ο Εισαγγελικός Λειτουργός ζητά να γίνονται άμεσες συλλήψεις.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση μέχρι ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τουλάχιστον. Επίσης ο Εισαγγελέας καλεί την Αστυνομία να προβαίνει άμεσα σε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος από την στιγμή που έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ