2015-05-20 18:59:19
Φωτογραφία για Βάσω Παπανδρέου για μίζες Τσοχατζόπουλου: «Μπορούσε κάλλιστα να γίνει δωροδοκία σε όλες τις φάσεις»
Με τις καταθέσεις των πρώην υπουργών Βάσως Παπανδρέου και Γιάννου Παπαντωνίου συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Για την υπόθεση κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Μπορούσε κάλλιστα να γίνει δωροδοκία σε όλες τις φάσεις των διαπραγματεύσεων με το ΚΥΣΕΑ», είπε στο δικαστήριο η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου καταθέτοντας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου καταθέτοντας για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Και συνέχισε:

«Μετά τα Ίμια έγινε η μεγάλη παραγγελία για τα εξοπλιστικά ύψους πολλών δις. Ήταν τελείως τυπικές οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τις τιμές. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με τις επιτροπές από το υπουργείο Άμυνας».

Όταν η έδρα ρώτησε την Βάσω Παπανδρέου αν τριγυρνούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεσάζοντες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος πετάχτηκε από το εδώλιο και φώναξε «και πράκτορες και μεσάζοντες τριγυρνούν
. Πρώτη φορά το ακούτε;». «Μεσάζοντες τριγυρνούν σε διάφορα υπουργεία, αυτό το προβλέπουν και δικαστικές αποφάσεις και διεθνείς κανονισμοί», είπε η Βάσω Παπανδρέου. «Δεν ξέρω αν έγινε διαγωνισμός η απευθείας ανάθεση για τα γερμανικά υποβρύχια αλλά και οι διαγωνισμοί πολλές φορές είναι στημένοι», σημείωσε. «Δεν θυμάμαι να επέμενε για τα γερμανικά μόνο μια φορά που είπε ότι είναι λίγο πιο ακριβά αλλά έχουν αντισταθμιστικά».

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε ότι δεν είχε φιλικές σχέσεις με τον Τσοχατζόπουλο και θύμισε μάλιστα ότι η ίδια το '95 μετείχε στην Κίνηση των 4 που στάθηκε απέναντι στον Τσοχατζόπουλο.

Πηγή: tvxs
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ