2015-05-21 08:43:31
Φωτογραφία για ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στην εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός έκανε λάθος με την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής, προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Κοινοβούλιο δεν δουλεύει, με το πρόβλημά του να είναι η ίδια η πρόεδρος της Βουλής.

«Είπα στον Πρωθυπουργό τότε να μην βάλει ένα διχαστικό πρόσωπο και μου είπε ο κ. Τσίπρας ότι ''έχει αλλάξει''», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί που κάνει για την κ. Κωνσταντοπούλου, είναι μικρότεροι από εκείνους που κάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής ότι έχει προσωπική ατζέντα και σαμποτάρει την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο κ. Θεοδωράκης τον κατηγόρησε ότι κατέγραφε τη συνάντησή του με τους ομολόγους του, επειδή μαζεύει υλικό για να γράψει βιβλίο. «Δεν χτίζεις συμφωνίες αν μαγνητοφωνείς τους συναδέλφους σου στο Eurogroup», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ καταλόγισε στον κ. Βαρουφάκη ότι ήταν απροετοίμαστος, κάτι που όπως είπε αποδείχθηκε με τον ΦΠΑ. «Πρέπει να υπάρχουν δύο συντελεστές για τον ΦΠΑ», υπογράμμισε.


Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους εταίρους, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι τον πρώτο καιρό υπήρχαν υπουργοί που ζητούσαν τεχνογνωσία από το Ποτάμι, ωστόσο στη συνέχεια οι ίδιοι υπουργοί ακολουθούσαν την ατζέντα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλουμε υπουργεία. Στηρίζουμε την κυβέρνηση να λύσει το θέμα με τη συμφωνία», παρατήρησε, ενώ εξήγησε ότι θα ψηφίσει μία ευρωπαϊκή συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη, ωστόσο μετά θα ζητήσει μια άλλη κυβέρνηση «με λογική», που να πηγαίνει τον τόπο μπροστά.

Ερωτηθείς για την προβολή σε οθόνες του μετρό του βίντεο για τις κατοχικές αποζημιώσεις, σημείωσε: «Ο κ. Ήσυχος δεν έχει υπηρετήσει φαντάρος και είναι ο εμπνευστής του βίντεο που δείχνει τις θηριωδίες των ναζί», ενώ αναφερόμενος στον κ. Μπαλτά, εκτίμησε ότι γυρνά την παιδεία 50 χρόνια πίσω και είναι προσβλητικός απέναντι στους μαθητές. 

Μιλώντας για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, σχολίασε ότι «παίζει την αξιοπρέπειά μας στα ζάρια και την έχει χάσει». «Πάει ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας σε κανονισμένο ραντεβού στις ΗΠΑ και ο Αμερικανός ομόλογός του δεν τον δέχεται», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι σε πέντε χρόνια θα «σκάσει» στα χέρια των Ελλήνων. «Εμείς λέμε δεν μπορούμε να πειράξουμε τις κατώτατες. Αλλά να υπάρχει ένα όριο στις συντάξεις. Λέμε όχι στις πρόωρες συντάξεις», σημείωσε.

Μιλώντας για τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι έχει προτείνει η δραστηριότητα μιας επιχείρησης ή ενός ανθρώπου που ετησίως φτάνει μέχρι 30.000 ευρώ, δεν θα πρέπει να υπόκειται σε ΦΠΑ. «Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να πάμε σε δύο συντελεστές, έναν μικρό της τάξης του 7% κι έναν άλλο που δεν μπορεί να ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση το 20%. Διότι το 23% είναι κόντρα στη λειτουργία της Οικονομίας», πρόσθεσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει μετά από τόσο καιρό που περίμενε να γίνει κυβέρνηση, μια στοιχειώδη μελέτη για το τι πρέπει να γίνει με τον ΦΠΑ;», διερωτήθηκε. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας απογοητεύει τον ελληνικό λαό με τις επιλογές του και τον κάλεσε να σταματήσει «την ιστορία με τους βουλευτές του που μιλάνε για δραχμή». 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ