2015-05-21 09:12:04
Φωτογραφία για Πότε ξεκινάει το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ
Στις 2 Αυγούστου 2015 θα ανοίξει η αυλαία του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ με την μακρά ιστορία από το 1981, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος έχει ήδη αποστείλει το πρόγραμμα εκδηλώσεων – προτάσεων του για φέτος στο Υπουργείο Πολιτισμού μιας και αναμένεται τις πρώτες μέρες του Ιουνίου η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου (ΚΑΣ) για την έγκριση και παραχώρηση όπως γίνεται κάθε χρόνο, του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου.

Ωστόσο πληροφορίες του thebest αναφέρουν πως η τάση που επικρατεί φέτος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο είναι πως δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή μεγάλου αριθμού εκδηλώσεων (θεατρικών και μουσικών) στο σημαντικής αρχαιολογικής αξίας μνημείο, το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας. Αυτό αν πράγματι γίνει και σε συνδυασμό και με την αμφίρροπη κατάσταση και ανησυχία που επικρατεί λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας, πιθανόν να οδηγήσει σε ματαιώσεις και ακυρώσεις παραστάσεων και μουσικών event, ελπίζοντας ωστόσο ο αριθμός αυτών να είναι περιορισμένος.


Στο μεταξύ ήδη έχουν γίνει γνωστές πολλές από τις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων ενώ το Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ (δημιούργημα του αλησμόνητου Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου) αναμένεται να εντάξει στον κορμό του τις καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, μία εκ των οποίων είναι οι Αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» με τον Γ. Μπέζο, οι «Νεφέλες» με Πέτρο Φιλιππίδη και τον Πατρινό Γεράσιμο Σκιαδαρέση και οι «Αχαρνής» με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ