2015-05-21 09:16:59
Φωτογραφία για Αχαία: Δεν υπάρχει Ελληνική πατάτα στο νομό
Στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έχει επιστρέψει ο αγροτικός κόσμος της Αχαίας, με τον κάμπο μας, να είναι μόνο χορτάρια κατά το ήμισι, αφού από τα 10.000 στρέμματα πατάτας του 2014, έγιναν μόλις 5.000 το 2015, τα 15.000 στρέμματα καρπούζια μειώθηκαν στα 6.000, με την καλλιέργεια της πατάτας να έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκεμβρίου και τους καταναλωτές, που δεν το γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε πως αγοράζουν πατάτα εισαγόμενη!

Αυτό αποκάλυψε στο «patrastimes,gr», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαίας Διονύσης Μαυρογιάννης, τονίζοντας, πως η αγορά υλικών, το ρεύμα, η επιμέλεια των καλλιεργειών και η μη αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ με διάφορα προσχήματα, έχουν ως αποτέλεσμα τα χωράφια αν παραμένουν χωρίς ζωή και χωρίς καρπούς.

Μοναδική ανάσα ήταν για το νομό η ελαιοκομική περίοδος όπου έγινα αρκετές εξαγωγές ελαιολάδου, λόγω των ελλείψεων στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες.


Σήμερα οι αγρότες της Αχαίας παλεύουν μόνοι τους με την υποχρηματοδότηση, το τέρας της γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας των Ενώσεων και του Υπουργείου, όταν η Ρωσία σε κάποια προιόντα μας είναι αρκετά ελαστική και μας επιτρέπει να τις τα πουλάμε, παρά το εμπάργκο του 2014», σχολίασε ο κ.Μαυρογιάννης.

Ωστόσο τραγική είναι η κατάσταση και στην πλευρά των κτηνοτρόφων, που δεν είχαν χρήματα τόσο να εμβολιάσουν τα ζώα τους για τον μελιταίο πυρετό, όσο και αν τους αγοράσουν τροφή, με αντίκτυπο στην παραγωγή γάλακτος, που είναι αισθητά μειωμένη, ώστε να μην υπάρχει επάρκεια!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ