2015-05-21 16:27:26
Φωτογραφία για Εκδόθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Αστυνομικά Τμήματα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο. Αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι οι θέσεις: 250 για τη Σχολή Αστυφυλάκων, 40 για τη Σχολή Αξιωματικών

Στους 290 ορίστηκαν οι εισακτέοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με... τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες.

Οι υποψήφιοι για τις δύο σχολές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, εάν καταφέρουν να επιτύχουν τη βάση εισαγωγής,θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε σε 250, ενώ για τη Σχολή Αξιωματικών σε 40. Σημειώνεται πως και στις δύο σχολές ο αριθμός των εισακτέων είναι αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ζήτηση κάθε χρόνο είναι μεγάλη και ο αριθμός των πρώτων προτιμήσεων υπερβαίνει κατά πολύ τις θέσεις που διατίθενται.


Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά, η βάση στη σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ εκτοξεύτηκε στα 18.319 μόρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 1.410 μόρια ενώ η βάση στη σχολή Αστυφυλάκων ανέβηκε κατά 1.734 μόρια και διαμορφώθηκε στα 15.910 μόρια.

Αναφορικά με τις φετινές εξετάσεις, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 19 Ιουνίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές για την κατάταξη στις Αστυνομικές σχολές έχουν άνδρες και γυναίκες, Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία. Οι ομογενείς που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία αποκτούν αυτοδικαίως την ελληνική ιθαγένεια από την κατάταξή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

• Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου 2015.

• Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς.

• Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

• Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

• Να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος κ.λπ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι πριν από την επιλογή τους από το υπουργείο Παιδείας θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις διαρκούν συνολικά τρεις (3) ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

(ΕΘΝΟΣ 21/05/2015 – ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

20052015_prokyrixi_astynomikwn_sxolwn_2015.pdf by kranosgr2

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2015/05/2016-2017.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ