2015-05-21 17:36:45
Φωτογραφία για ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
Συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα αποφάσισε να διοργανώσει η Ευρωβουλή την επόμενη βδομάδα, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πρωταγωνιστές, Ευρωπαίους αξιωματούχος και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή, ο πρόεδρος της οποίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι έστειλε στις 13 Μαίου επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς ζητώντας τη διεξαγωγή της συζήτησης.

Στη σχετική επιστολή ο κ. Γκουαλτιέρι αναφέρει ότι οι μετά το Εurogroup της 11ης Μαΐου 2015, οι συντονιστές της Οικονομικής Επιτροπής αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Οι συντονιστές της Οικονομικής Επιτροπής θεωρούν πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως χώρος δημοκρατικού διαλόγου, πρέπει να ενισχύσει τον ανοιχτό και διαφανή διάλογο σε αυτό το ζήτημα.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις σκέψεις και έπειτα από πολιτικές διαβουλεύσεις, προτείνoυν  ως πρώτο βήμα, την πρόσκληση των ενδιαφερόμενων μερών στην Ελληνική κρίση, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε μια συζητηση.


Η Διάσκεψη των Προέδρων της Ευρωβουλής απάντησε θετικά και χθες έστειλε επιστολή στους προέδρους της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ και στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τους οποίους προσκαλεί σε συζήτηση «κεκλεισμένων των θυρών» για την Ελλάδα στις 28 Μαίου.

Η παρουσία των Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν είναι υποχρεωτική, ο καθένας να αποφασίσει αν θα πάει, ωστόσο την παραπάνω ημερομηνία ο κ. Γιούνκερ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του θα βρίσκεται στην Ιαπωνία, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει. Πάντως, είναι πιθανό εάν κι άλλοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να μετατεθεί η ημερομηνία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ