2015-05-21 21:36:07
Φωτογραφία για Εντοπίστηκε το πτώμα ορειβάτη μετά από 42 χρόνια
Το πτώμα ενός ορειβάτη που είχε χάσει τη ζωή του στην υψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας εντοπίστηκε μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Έρικ Μόν ήταν μόλις 19 ετών όταν μία χιονοστιβάδα που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 1973 στον παγετώνα Τάσμαν, σε μία απομακρυσμένη κορυφή του όρους Αοράκι στο εθνικό πάρκο Κουκ, που βρίσκεται στα νότια του νησιού.

Το πτώμα του φίλου του που ήταν μαζί του είχε εντοπιστεί εκείνη την εποχή, μαζί με την τσάντα του Μον, αλλά η σορός του άτυχου νέου παρέμενε, μέχρι και σήμερα, άφαντη.

Δύο ορειβάτες που βρίσκονταν στην περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο εντόπισαν το πτώμα - και μάλιστα σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως αναφέρουν οι αρχές - κατά τη διάρκεια μίας δικής τους ορειβασίας.

Οι αρχές πήραν δείγμα DNA από το «άγνωστο πτώμα» και διαπίστωσαν ότι ήταν του χαμένου, εδώ και 42 χρόνια, Ντέιβιντ Έρικ Μόν.

Μία από τις τραγικές λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας είναι ότι ο πατέρας του Ντέιβιντ Έρικ Μόν, πέθανε λίγες εβδομάδες πριν ανευρεθεί η σορός του γιου του σε ηλικία 92 ετών, ενώ η σύζυγος και μητέρα του αδικοχαμένου ορειβάτη έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο νωρίτερα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ