2015-05-22 08:16:06
Φωτογραφία για Ο χάρτης δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Η 22η Μαΐου πιθανότατα να είναι η ημερομηνία που θα κάνει τους ομοφυλόφιλους αυτού του κόσμου λίγο πιο χαρούμενους, καθώς βλέπουν, πλέον, να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους. Το αυριανό δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών είναι γεγονός και γίνεται η αφορμή για το περιοδικό Economist να δημοσιεύει χάρτη που αποτυπώνει τον βαθμό αποδοχής των ομοφυλοφίλων στις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, όπως αποκαλύπτει ο χάρτης, η Μ. Βρετανία και η Σουηδία είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη.

Στον αντίποδα βρίσκονται η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με τη λιγότερη αποδοχή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη λίστα με ποσοστό 30% με 39,9%.

Στην Ιρλανδία, πάντως, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δημοσκοπήσεων δείχνει θετική έκβαση του δημοψηφίσματος, με το ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 60 % και 70 %, παρά τη μείωση πέντε ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.

Όπως και στα περισσότερα κοινωνικά ζητήματα, οι νέοι είναι συντριπτικά πιο φιλελεύθεροι με το 85% των 18-35 ετών να δηλώνει ότι θα ψηφίσουν «Ναι» , έναντι μόλις του 37 % των άνω των 65 ετών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ