2015-05-22 10:02:18
Φωτογραφία για Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ VD
Κόκκινες γραμμές και για τον ΦΠΑ

Ώριμες είναι πλέον οι συνθήκες εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης για να κλείσει η συμφωνία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο του Μαϊου. Η συμφωνία θα είναι μακροπρόθεσμη θα ξεκλειδώνει το ζήτημα της χρηματοδότησης και θα έρθει στη Βουλή, παρόλο που είναι νωρίς όπως είπε να απαντήσει για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, δήλωσε στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα περάσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα πρέπει να έχει περάσει από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, κανένας εκ των οποίων δεν θα περάσει τις κόκκινες γραμμές. Έχουμε διακριτούς ρόλους στην κυβέρνηση υποστήριξε προσθέτοντας ότι οι σχέσεις με την Πρόεδρο της Βουλής είναι πολύ καλές.

Κόκκινες γραμμές και στον ΦΠΑ

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε στην επανάληψη του λάθους που έχει γίνει μέχρι τώρα, σε ό,τι αφορά τη μείωση συντάξεων, την αύξηση ΦΠΑ που προάγει τη λιτότητα» τόνισε ο Γ
. Σακελλαρίδης. Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τον ΦΠΑ που είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που συζητιόνται αφορά ένα χαμηλό συντελεστή στο 7% για τα τρόφιμα, έναν μεσαίο συντελεστή στο 14% και έναν συντελεστή στο 22%. Με αυτή την πρόταση θα υπάρχει δημοσιονομική απόδοση, αλλά και αναδιανεμητική επίδραση του εισοδήματος προς τα χαμηλότερα στρώματα. 

Η άλλη πλευρά, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλά για δύο συντελεστές στο 11% και στο 23%, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πιέσεις για αυξήσεις σε αγαθά όπως νερό, φάρμακα, ενέργεια, τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει καν. Ακούγονται αντιφατικά πράγματα από την μεριά των δανειστών καθώς δεν μπορείς να λες ότι θα μειώσεις πχ το εργατικό κόστος για να κάνεις ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις και να αυξάνεις τον ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές στον ΦΠΑ θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο.

Eτοιμαστείτε στη Ν.Δ. να αναλάβατε και τις δικές σας ευθύνες

Ο Γ. Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1 απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη για το δημοσιονομικό όφελος που θα φέρει η νέα συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και δήλωσε: «Η συμφωνία είναι πολύ κοντά, ετοιμαστείτε στη Ν.Δ. να αναλάβατε και τις δικές σας ευθύνες απέναντι στην κοινωνία».

«Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία του σταγονόμετρου» δήλωσε στο ΣΚΑΙ. Διέψευσε δε ότι έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα αφορά μόνο τους επόμενους 4 μήνες. Όπως και να έχει, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καλύπτει πρώτα τις εσωτερικές ανάγκες του κράτους και μετά τις δανειακές, γίνεται ωστόσο προσπάθεια η χώρα να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ