2015-05-22 16:19:26
Φωτογραφία για Μεγαλείο ψυχής! Ο 89χρονος που κατάφερε να επιβιώσει χωρίς νερό στην έρημο για τρεις ημέρες [photos]
Μια περιπέτεια που μπορούσε να στοιχίσει την ζωή ακόμα και σε μικρότερους άνδρες έζησε ο... 86χρονος Rollande Towne.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, απομακρύνθηκε τη Δευτέρα από την οικογένειά του, στην έρημο Μοχάβε και παρέμεινε αγνοούμενος επί τρεις ημέρες πριν οι διασώστες τον εντοπίσουν την Τετάρτη στην επικίνδυνη έρημο.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τον εγγονό του Jared Weigand, ήταν καλά, αφού κατάφερε να απιβιώσει, από την ζέστη, την αφυδάτωση και τα... φίδια.

Σύμφωνα με τις αρχές η οικογένεια του 86χρονου ξύπνησε στις 5:30 το πρωί και τον είδε να κάθεται έξω από το τροχόσπιτό τους. Γύρισαν για ύπνο και μία ώρα μετά, που ξαναξύπνησαν, είχε εξαφανιστεί.

Τις επόμενες τρεις ημέρες τα μέλη της οικογένειας του ηλικιωμένου και οι διασώστες τον αναζητούσαν εναγωνίως στην έρημο Μοχάβε που εκτείνεται ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Γιούτα και είναι γνωστή για τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί.


Δεν βρέθηκε όμως παρά μόνο την Τετάρτη, να κείτεται στο έδαφος, όχι μακριά από το τροχόσπιτο της οικογένειας.

«Φώναξα το όνομά του κι εκείνος ανασηκώθηκε», περιγράφει ο διασώστης που τον βρήκε. Ο 86χρονος είχε καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει στις αφιλόξενες θερμοκρασίες της ερήμου αλλά και να αποφύγει τα θανάσιμα φίδια της Αμέσως μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε σε σκιερό μέρος όπου του προσέφεραν νερό και του παρείχαν οξυγόνο.

Τον τοποθέτησαν σε φορείο και με ελικόπτερο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο άνδρας συνήλθε γρήγορα και μάλιστα μίλησε και με τους διασώστες του.

«Είμαι αρκετά καλά», είπε, προσθέτοντας πως δεν θυμάται και πολλά από την περιπέτειά του. «Έχω μερικά σημάδια εδώ κι εκεί», κατέληξε…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ