2015-05-22 19:35:17
Φωτογραφία για Νέα επίθεση της Handelsblatt στον Βαρουφάκη
Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί ακόμα στον... γερμανικό τύπο η αποκάλυψη του New York Times Magazine πως ο Γ. Βαρουφάκης ηχογράφησε τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα.

Σάλος για την υπόθεση Βαρουφάκη

«Ο απαράδεκτος κύριος Βαρουφάκης» γράφει η Handelsblatt που τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τους ευρωπαίους συναδέλφους του. 

Επιπλέον σχολιάζει ότι ο υπουργός είναι «μετρ της διάψευσης», αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τo βράδυ της Τετάρτης πραγματικά καυχιόταν για την ιστορία και δήλωνε χαρούμενος ότι κάποιοι μπορεί να φοβούνται τώρα, μήπως οι συνομιλίες του Eurogroup δουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό ακούστηκε σαν επιβεβαίωση», εκτιμά η εφημερίδα. Το πρωί της Πέμπτης όμως ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στους δημοσιογράφους ότι όλα είναι ψέματα. 

«Ενδεχομένως ο υπουργός Οικονομικών να συνειδητοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη βαρύτητα των δηλώσεών του», εικάζει η Handelsblatt.


Την αρνητική εικόνα που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πρόσωπο του έλληνα υπουργού Οικονομικών επικαλείται η εφημερίδα Tagesspiegel. 

Το ζήτημα της ηχογράφησης έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, που είχαν προκαλέσει επίσης μεγάλη αίσθηση. 

Η εφημερίδα ωστόσο δίνει μια πιθανή εξήγηση ανατρέχοντας στο Eurogroup της Ρίγας: «Ανώνυμες και μη προσδιορίσιμες πηγές μιλούν για εξύβριση (κατά του κ. Βαρουφάκη) από τον κύκλο των υπουργών. Η παρατήρηση του Βαρουφάκη -εάν όντως έγινε έτσι- ήταν προφανώς άμυνα και αντίδραση προς αυτούς τους ανώνυμους ισχυρισμούς, όμως για άλλη μια φορά δεν πέτυχαν το στόχο τους.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ