2015-05-23 11:50:09
Φωτογραφία για Η αλήθεια για τις Πανελλήνιες ... από μια μάνα
Αγαπητό tromaktiko,

Σιγά ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Ο γιος μου δίνει Πανελλήνιες και προσπαθώ να τον κρατήσω στη γη. Ακούμε για παιδιά με διάφορες αντιδράσεις επιληψίες, λιποθυμίες κ.τ.λ.σαν γονείς και εμείς κάναμε τα απαραίτητα, δηλαδή ξεζουμιστήκαμε στα φροντιστήρια, στα πήγαινε έλα και ότι τέλος πάντων συνοδεύει αυτή τη δύσκολη χρονιά. Αναρωτιέμαι λοιπόν για ποίο λόγο γίνονται όλα αυτά. Ας υποθέσουμε ότι έγραψε χ μόρια, θα περάσει ίσως σε μία σχολή που μάλλον δεν είναι η επιλογή του, θα σπουδάσει ίσως ένα επάγγελμα που δεν είναι στα μέτρα του, και αν είναι τυχερός θα δουλέψει κάποτε σε μία δουλεία που δεν επέλεξε.

Ανοίξτε τις σχολές όπως γίνονται σε πολλές χώρες του κόσμου να πάει ο καθένας οπου αγαπάει, και αν μπορεί ας συνεχίσει. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους μεγαλύτερους που θέλουν την δια βίου εκπαίδευση. Απλα πράγματα. Θεωρούμε την επιτυχία στη σχολή της αρέσκειας μας κάτι σαν να πιάσαμε το Τζακ pot του Τζόκερ. Θαρρείς και μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και τους περιμένουν.


Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

Το θέατρο του παράλογου. Πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να μην έχεις πρόσβαση στη σχολή που εσύ επιθυμείς (μεγάλος η μικρός), και πως κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η παρωδία που μονο σκοπό έχει, κατά την προσωπική μου γνώμη, την ενίσχυση της παρεκπαιδευσης. Ο μεγάλος μας γιος για λίγα μόρια δεν έπιασε τη σχολή φυσιοθεραπευτών που είχε μεράκι,.πέρασε σε ένα ΤΕΙ πληροφορικής, καλό μεν άλλα δεν του ταιριάζει, Τι να του πούμε πια; Δεν έχει διάθεση να το παρακολουθήσει. Λυπάμαι και θλίβομαι για όλα αυτά και πιστεύω πως πολλοί γονείς νιώθουν το ίδιο. Το μονο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγαπάμε τα παιδιά μας και να τους το δείχνουμε, και οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος του κόσμου. Άλλωστε σε αυτή τη χωρα όλα είναι μάταια, ακόμη και η εκπαίδευση είναι στον αυτόματο πιλότο.

Με πολύ πίκρα.

Μια μάνα

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ