2015-05-23 15:52:58
Φωτογραφία για Tα εγκλήματα που περιγράφονται εδώ απαιτούν την παρουσία και τη συνεργασία περισσοτέρων του ενός ατόμων
Ο φερόμενος ως δράστης της τετραπλής δολοφονίας και του εμπρησμού στο σπίτι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος δεν έδρασε μόνος, και οι συνεργοί του παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι δηλώνουν τώρα οι αρχές.

Ο Ντάρον Ντίλον Ουίντ, ο 34χρονος Αφροαμερικανός που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το ειδεχθές έγκλημα, οδηγήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον δικαστηρίου. Φορούσε μια λευκή στολή κρατούμενου και έφερε αλυσίδες σε χέρια και πόδια.

Ο Ουίντ ταυτοποιήθηκε από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια μισοφαγωμένη πίτσα στον τόπο του εγκλήματος. Η εισαγγελέας Έμιλι Μίλερ είπε στο δικαστήριο ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για δακτυλικά αποτυπώματα σε ένα μπουκάλι νερό.

Στο δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, κατατέθηκε ότι "τα εγκλήματα που περιγράφονται εδώ απαιτούν την παρουσία και τη συνεργασία περισσοτέρων του ενός ατόμων". Από την έρευνα "διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα θύματα κρατήθηκαν αιχμάλωτα από τον Ουίντ και άλλους μέχρι να παραδοθεί στο σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλος το ποσό των 40.000 δολαρίων".


D.C. Mansion Murders: Who Is Suspect Daron Dylon Wint?| Crime & Courts, Murder, True Crime

Ο Ουίντ κατά τη σύλληψή του

"Μολονότι ο κ. Ουίντ είναι πλέον στη φυλακή (...) η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ασκών χρέη ομοσπονδιακού εισαγγελέα Βίνσεντ Κόεν. "Θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα ασκούμε διώξεις τις επόμενες εβδομάδες, όποτε χρειαστεί", είπε βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Για "κυνήγι μαγισσών" κάνει λόγο από την πλευρά της η υπεράσπιση του 34χρονου, ενώ αναλυτές ανάλογων ειδεχθών εγκλημάτων διερωτώνται γιατί ο δράστης/δράστες παρέμειναν στην οικία του Σαββόπουλου επί τόσες ώρες, καθώς ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα από 40.000 δολάρια για να φύγουν αμέσως. Και τα τέσσερα θύματα βασανίστηκαν κατά τα φαινόμενα επί τουλάχιστον 15 ώρες και κατόπιν οι δράστες τα σκότωσαν, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν τα 40.000 δολάρια.

Ο Ντάρον Ουίντ, που δεν μίλησε καθόλου στην ακροαματική διαδικασία, θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου στις 23 Ιουνίου.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που είχαν συλληφθεί μαζί με τον Ουίντ χθες, μετά από καταδίωξη, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη, διευκρίνισε η εισαγγελία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ