2015-05-24 13:51:06
Φωτογραφία για Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων στην Πάτρα!
Με ρυθμό γεωμετρικής προόδου οξύνεται ο αριθμός των απόρων στην πόλη της Πάτρας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία καταγραφής των ατόμων που αδυνατούν να σιτιστούν και να εξασφαλίσουν στέγη.

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κοινωνικού τομέα μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015 ο αριθμός των ατόμων που ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων  έχει υπερδιπλασιαστεί.

 Έως και τα τέλη του 2014 κάθε μήνα υποβάλλονται 30 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων ενώ από τον Γενάρη έως και τον Απρίλη του 2015  σε μηνιαία βάση ο αριθμός των αιτήσεων ήταν υπερδιπλάσιος.

 Συνολικά το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις με το συνολικό αριθμό των ατόμων που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τροφή να έχει εκτιναχτεί  στις 5.000 από 1.700 που ήταν μέχρι πριν από λίγους  μήνες.

 Την ίδια ώρα σοκάρουν τα στοιχεία τα οποία αφορούν σε παιδιά τα οποία οι οικογένειές του αδυνατούν να σιτίσουν με αποτέλεσμα περισσότερα από 500 παιδιά για φέτος από τον Φλεβάρη και μετά να παίρνουν δεκατιανό με πρωτοβουλία του Δήμου ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τη νέα σχολική χρονιά οι οικογένειες από την Πάτρα οι οποίες αδυνατούν να σιτίσουν επαρκώς τα παιδιά τους θα αντιστοιχούν 1500 μαθητές .


 Οι πραγματικοί αριθμοί ωστόσο εκτιμάται πώς είναι τριπλάσιοι καθώς στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κοινωνικός τομέας δεν συμπεριλαμβάνονται οικογένειες και παιδιά των οποίων τη σίτιση και ενίσχυση έχουν αναλάβει άλλοι φορείς και σύλλογοι της περιοχής ή για λόγους αποφυγής στιγματισμού δεν δηλώνουν ποτέ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ