2015-05-24 20:50:05
Φωτογραφία για Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στο Ναύπλιο [photos]
Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923.

Ο φετινός εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Ναύπλιο με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασιλείου Σουλάνδρου.

Στην δοξολογία παρευρέθηκαν, οι βουλευτές του νομού Ανδριανος και Γαλέος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αντιδημαρχος Ναυπλιέων Ρ.Μπαρου, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Κρίγγος κ.α.

Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Κατόπιν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδος, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς. Το χορευτικό του Συλλόγου Παρουσίασε τον Πυρρίχιο χορό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ