2015-05-25 12:07:57
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ανοίγουν 20.385 θέσεις σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς
Καθορίστηκε ο τελικός αριθμός των θέσεων για το δευτερο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας. Συνολικά απομένουν 20.385 θέσεις σε υπουργεία, περιφέρειες και εποπτευόμενους φορείς. Οι νέες προκηρύξεις θα αρχίσουν να βγαίνουν αφού πρώτα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πρώτου πακέτου της κοινωφελούς εργασίας που αφορούσε 32.433 θέσεις σε δήμους.

Η πρώτη προκήρυξη που θα ανακοινωθεί θα αφορά θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ.

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας το επόμενο διάστημα, θα «τρέξουν» 16.145 θέσεις σε υπουργεία, 3.500 στην περιφέρεια και 470 σε εποπτευόμενους φορείς.

Σε αυτην την πρόσκληση δικαιωμα υποβολής αιτησεων έχουν οσοι απορρίφθηκαν στην πρωτη προσκληση του ΟΑΕΔ και αυτοί που δεν εκαναν καθόλου αιτηση. Οι επιτυχόντες της πρωτης πρόσκλησης δεν εχουν δικαιωμα να συμμετεχουν και στην περίπτωση που κανουν αιτηση θα απορριφθούν.


Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

- Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

4) Την ηλικία.

5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Πηγή: aftodioikisi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ