2015-05-25 12:38:58
Φωτογραφία για Πανελλήνιες 2015: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Κατεύθυνσης - ΘΕΜΑΤΑ και ΛΥΣΕΙΣ
Δευτέρα 25 Μαΐου και οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2015 συνεχίστηκαν με το Μαθηματικά Κατεύθυνσης με Θέματα αναμενόμενα περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα θέματα του 2014. Τα θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στις λεπτομέρειες είναι εκείνα στο Γ και στο Δ.

Τα θέματα στα αρχαία ελληνικά από μία πρώτη εκτίμηση είναι βατά. Η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι η ερώτηση στην εισαγωγή είναι του τύπου «Σωστό-Λάθος» και στην λεξιλογική παρατήρηση δίνονται λέξεις της Αρχαίας Ελληνικής, για να βρεθούν οι ομόρριζές τους στο πρωτότυπο κείμενο.

Η μετάφραση του αδίδακτου κειμένου απαιτεί σε κάποια σημεία ελεύθερη απόδοση, κάτι που συνηθίζεται στον Θουκυδίδη, αλλά μάλλον θα δυσκολέψει τους υποψηφίους.

Οι γραμματικές παρατηρήσεις είναι βατές. Τέλος, στα συντακτικά προσοχή χρειάζεται το δεύτερο σκέλος, καθώς ζητούνται όλοι οι δυνατοί τρόποι για μεταφορά της Οριστικής σε Πλάγιο Λόγο.


ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ενδεικτική για την πορεία των βάσεων, καθώς τα εξεταζόμενα μαθήματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη βαθμολογία των υποψηφίων.

Την Τετάρτη οι υποψήφιοι εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

O συνολικός αριθμός των εισακτέων φέτος φτάνει τις 68.345 και είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 1.960.

Εκτίμησεις για τις Βάσεις 2015: η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με το κείμενο του καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομία αν και εύληπτο και γενικότερα χωρίς προβλήματα, δυσκόλεψε τους υποψηφίους που δεν φαίνεται να πλησιάζουν το άριστα σε μεγάλο ποσοστό.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές το μάθημα της Βιολογίας, το οποίο ήταν ελαφρώς δυσκολότερο σε σχέση με πέρυσι θα «τραβήξει» προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς ιατρικές σχολές, και όλες τις σχολές Επιστημών Υγείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα έως στιγμής δεδομένα.

Και τα μαθήματα της δεύτερης ημέρας, όπως η Βιολογία Γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται η καθοδική τάση. Κρίσιμη θεωρείται η εξέταση της Δευτέρας, όπου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, τα οποία έχουν συντελεστές βαρύτητας. Από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων αυτών των μαθημάτων θα «κλειδώσει» η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ