2015-05-25 20:18:42
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΥΓΕΙΑΣ (ΠΕΔΥ) 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 E-mail: [email protected]

Αθήνα, 25/5/2015

Αρ. Πρωτ.: 17/2015

Συνάδελφοι μέλη του ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις ανακοινώσεις του ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επανέρθουν στις Μονάδες ΠΕΔΥ συνάδελφοι με ανοιχτά ιδιωτικά ιατρεία.

Την Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΠΑΑ- ΠΕΔΥ είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας , όπου δηλώθηκε άγνοια για επίσημες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, προκειμένου να συμβεί αυτό.

Επίσης ενημερωθήκαμε στο Υπουργείο, ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου 4325/2015 και η ερμηνευτική εγκύκλιος δεν προβλέπει επαναφορά στις Μονάδες ιατρών, που επέλεξαν να μην κάνουν αίτηση για ένταξη στα ΠΕΔΥ και να διατηρήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους σύμφωνα με το Νόμο 4238/2014. Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι θα πρέπει να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» σε όποιον από τους συναδέλφους αυτούς το επιθυμεί να επιστρέψει στις Μονάδες ΑΛΛΑ ως γιατρός – οδοντίατρος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την κοινωνική αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΠΦΥ. Κάθε άλλη μεθόδευση θα μας βρει ριζικά αντίθετους , θα δυναμιτίσει τις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ και θα είναι η θρυαλλίδα για νομικές διεκδικήσεις ως απόρροια του εμπαιγμού, που θα έχουμε υποστεί.

Στις συντονισμένες μας ενέργειες με τους παράγοντες του Υπουργείου και των ΔΥΠΕ για το θέμα του χρονοεπιδόματος διαπιστώνουμε ότι ναι μεν η τροπολογία είναι έτοιμη από πλευράς Υπουργείου Υγείας αλλά θα χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβάρυνση, που θα επιφέρει στον προϋπολογισμό.

Δυστυχώς για το θέμα της μετατροπής της σύμβασης ΙΔΑΧ σε σύμβαση δημοσίου για όσους το επιθυμούν και πλήρη εξομοίωση σε ασφαλιστικό επίπεδο (δεύτερη σύνταξη Δημοσίου εκτός από το ΤΣΑΥ) δεν έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος, γιατί κανείς συνδικαλιστικός φορέας δεν το έθιγε, αν δεν το υπονόμευε κιόλας, προκειμένου να προτάσσεται το θέμα των ανοιχτών ιατρείων.

Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ΠΑΣΙΠΑΑ στηρίζει τη δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο στόχος μας είναι ένας, η προάσπιση των δικαίων αιτημάτων και αξιώσεων των ιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ.

Υπάρχουν άνεργοι γιατροί, γιατροί που μεταναστεύουν, ελεύθεροι επαγγελματίες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν, εμείς που περιμένουμε να εγκριθεί το χρονοεπίδομα και ζούμε με αυτούς τους μισθούς. Άραγε αξίζει τέτοια αντιμετώπιση στου ιατρούς – οδοντιάτρους ΠΑΑ Θα ενημερωθείτε με νέες ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Ο Πρόεδρος        Η Γ.Γραμματεύς

Αθ. Παναγιώτου   Ρ. Δανδάλη
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ