2015-05-25 21:36:05
Φωτογραφία για Ιστορική νίκη: Στην Σουπερλίγκ η ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ επικράτησε -έστω και δύσκολα- του εξαιρετικά διαβασμένου Ηρακλή με 1-0, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου στο 59ο λεπτό, πανηγυρίζοντας και μαθητικά την άνοδο στην Super League.

H AEK χρειαζόταν 1 βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθητικά την άνοδο στην Super League, ενώ ο Ηρακλής με νίκη θα βρισκόταν με το... ενάμιση πόδι στην μεγάλη κατηγορία.

Η "Ένωση" μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Αντίθετα, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων. Ο "Γηραιός" ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, χάνοντας τις σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, όμως τα σουτ των Τσιλιανίδη και Λουκίνα δεν βρήκαν στόχο.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ηρακλής ήταν εξαιρετικά παραταγμένος, δεν άφηνε χώρους στους γηπεδούχους, ενώ είχε και μία καλή στιγμή με τον Πασά, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Βούρα.


Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 59ο λεπτό με σκόρερ τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο Έλληνας μέσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των αμυντικών του Ηρακλή, έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον για το 1-0.

Οι παίκτες του "Γηραιού" ανοίχτηκαν με στόχο την ισοφάριση και έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Λουκίνα, το σουτ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Βούρα. Η "Ένωση" προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ, ώστε να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Χουάντερσον έσωσε την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους "κιτρινόμαυρους" να πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στην Super League, ύστερα από 2 χρόνια!

Σκόρερ: Ανάκογλου 59'

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79' Ζόριτς), Αραβίδης (86' Κορδέρο)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (67' Τσιλιγκίρης), Πασάς, Λουκίνας

Πηγή: sport24
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ