2015-05-27 09:12:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος για την Αχαϊκή Τράπεζα
Από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Κατόπιν κατάθεσης αναφοράς από τη Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σία Αναγνωστοπούλου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα την πορεία – εξέλιξη της δικογραφίας για την υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, δόθηκε απάντηση από τον Υπουργό, σύμφωνα με την οποία, με την εν θέματι υπόθεση έχει επιληφθεί αποκλειστικά ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στις 26-3-2012 σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία αφορούσε τη διερεύνηση των καταγγελομένων για τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες:

1) της Αχαϊκής,

2) της Λαμίας,

3) της Λήμνου – Λέσβου και στη συνέχεια, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από την Επίκουρο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στις 17-07-2012.

Η δικογραφία χωρίστηκε και σχηματίστηκαν τρεις διαφορετικές ποινικές δικογραφίες το έτος 2014.

Όσον αφορά τη δικογραφία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, με την από 3-10-2014 παραγγελία της Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, παραγγέλθηκε προς τον Πταισματοδίκη Πατρών, η διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Η υποβλητική αναφορά του Πταισματοδίκη Πατρών κατατέθηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος την 2-2-2015 και την 11-2-2015 η δικογραφία χρεώθηκε εκ νέου στην Επίκουρο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία τη μελετά.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ