2015-05-27 10:46:13
Φωτογραφία για Το FBI συνέλλαβε 10 στελέχη της FIFA
Τουλάχιστον 10 στελέχη της FIFA συνελήφθησαν με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Το FBI προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων στελεχών της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που διαπράχθηκαν μέσα στις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των «New York Times», η επιχείρηση του FBI έγινε το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης και οι άνδρες της αστυνομίας αιφνιδίασαν τους συλληφθέντες, αφού εισέβαλαν στα δωμάτιά τους.

Σκοπός των ομοσπονδιακών αρχών είναι να εκδοθούν οι συλληφθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο για να προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα που υπάρχουν με βάση τη νομοθεσία της Ελβετίας.

Να σημειωθεί ότι η FIFA έχει ορίσει για τις 28 Μαΐου αρχαιρεσίες και η εξέλιξη αξιολογείται ως πλήγμα στην υποψηφιότητα του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος θέλει να ανανεώσει την παρουσία του στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αντίπαλος του Μπλάτερ είναι ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Πηγή: zougla
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ