2015-05-27 21:36:18
Φωτογραφία για Κούνησε σεντόνι στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός
Όντας ανώτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε κατά κράτος του ΠΑΟΚ με 0-1 στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική των play off της Super League. Οι «πράσινοι» πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση από τη Θεσσαλονίκη, «καθαρίζοντας» την υπόθεση κορυφή από πολύ νωρίς στο μίνι πρωτάθλημα.

Το νικητήριο γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχε ο Ταυλαρίδης στο 43΄, ενώ ενδεικτικό της απογοητευτικής εικόνας του Δικεφάλου σε ακόμη ένα ματς, ήταν το γεγονός πως ο Ιτάνς ήταν ο κορυφαίος των «ασπρόμαυρων».

«Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα», γιούχα και «κοπρόσκυλα» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και… «Σαββίδη προχώρα, άλλαξέ τα όλα».

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στήθηκε άψογα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με το σύνολο του Γιώργου Γεωργιάδη να μην μπορεί να απειλήσει και να μην δείχνει πως το ματς είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς δεν κατάφερε καν να πολιορκήσει τους «πράσινους» για την ισοφάριση προς το φινάλε.


Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος

Στο 10΄ ο Καρέλης έκανε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Στο 15΄ ο Παναθηναϊκός είχε δύο νέες καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό, με τον Νίνη να πλασάρει από καλή θέση αρχικά και τον Ιτάνζ να αποκρούει και τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα του Δικεφάλου να λέει «όχι» και σε σουτ του Μαυρία στη συνέχεια της φάσης. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 20΄, με τον Νομπόα να σεντράρει, τον Κίτσιου να κοντρολάρει και να σουτάρει στην αγκαλιά του Στιλ. Στο 22΄ ο Ιτάνζ έσωσε και πάλι τον ΠΑΟΚ, με εξαιρετική επέμβαση σε καλό μακρινό σουτ του Νίνη. Επίσης, στο 32΄ ο Νίνης επιχείρησε ακόμη ένα καλό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Γενικότερα οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, απειλώντας περισσότερο επιθετικά και ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με ένα καλό σουτ του Κίτσιου λίγο πριν την ανάπαυλα. Επιπλέον, σε άλλη μία φάση ο Στιλ πραγματοποίησε καίρια επέμβαση.

Γκολ ο Ταυλαρίδης

Στο 43΄ μάλιστα το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ταυλαρίδη έπειτα από σέντρα του Νάνο. Ο Έλληνας αμυντικός νίκησε τον Ρικάρντο Κόστα και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ιτάνζ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο 51΄ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρια, με τον Κίτσιου να σουτάρει έξυπνα στη γωνία μετά από ωραίο κατέβασμα σε μπαλιά του Κάτσε στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας.

Αλλαγή στην αλλαγή

Στο 68΄ ο Κουλούρης πέρασε στη θέση του Κλάους, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις για 23 λεπτά, καθώς είχε εισέλθει στο ματς με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, αντικαθιστώντας τον Παπαδόπουλο.

Μεγάλη ευκαιρία για το 0-2

Στο 89΄ ο Μπεργκ έχασε τεράστια ευκαιρία για να σφραγίσει το διπλό του Παναθηναϊκού, με τον Ιτάνζ να αποκρούει εξ επαφής την κοντινή κεφαλιά του επιθετικού του «τριφυλλιού».

Στοιχεία αγώνα

3η αγωνιστική play off Super League

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Γκολ: Ταυλαρίδης 43΄

Διαιτητής: Στυλιάρας

Κίτρινες κάρτες: Ατζγκούν 63΄, Κάτσε 75΄, Τζιόλης 87΄, Μπεργκ 90΄, Τζαβέλλας 90΄

Αποβολές: -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κόστα, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Παπαδόπουλος (Αθανασιάδης 46΄- Κουλούρης 68΄), Πόζογλου (Περέιρα 46΄).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης (Λαγός 77΄), Πράνιτς (Ατζαγκούν 57΄), Καρέλης (Μπεργκ 63΄) Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ