2015-05-28 03:04:06
Φωτογραφία για Ποια χώρα στον κόσμο, έχει τους λιγότερο υγιείς κατοίκους;
Πριν σας αποκαλύψουμε τη χώρα να σας διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στην υγεία των κατοίκων και όχι στο σύστημα υγείας της χώρας.

Δηλαδή θα διαβάσετε σε ποια χώρα οι κάτοικοι πάσχουν από τις περισσότερες ασθένειες, νοσούν συχνότερα, πεθαίνουν νωρίτερα και γενικά είναι λιγότερο υγιείς σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η χώρα αυτή είναι η Οι ΗΠΑ, έχουν τους λιγότερο υγιείς κατοίκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αναφερόμαστε από τη στιγμή που θα γεννηθεί κάποιος μέχρι τα 75 του χρόνια. Αυτό προκύπτει από μια νέα έκθεση του Εθνικού ερευνητικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου Ιατρικής των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες μάλιστα που έκαναν την έρευνα σε αρκετές περιπτώσεις έπεσαν από τα σύννεφα αφού ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικάνοι, ακόμη και εκείνοι που έχουν ασφάλεια υγείας, είναι λιγότερο υγιείς από αντίστοιχους πολίτες άλλων κρατών.

Ο καθηγητής Στήβεν Γουλφ από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Βιρτζίνια, που συνέταξε την έκθεση δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Οι Αμερικανοί πεθαίνουν και νοσούν σε ποσοστά που γνωρίζουμε ότι δεν δικαιολογούνται καθώς οι κάτοικοι άλλων χωρών υψηλών εισοδημάτων ζουν περισσότερα χρόνια κι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό που ανησυχεί την επιτροπή μας είναι γιατί, επί δεκαετίες, μένουμε πίσω. Βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως”


Στην έκθεση έγινε σύγκριση της υγείας των κατοίκων των ΗΠΑ, με εκείνες των κατοίκων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας καθώς επίσης και με χώρες που ευημερούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην τελευταία θέση.

Η έρευνα εξέταζε 9 παράμετρους όπως η βρεφική θνησιμότητα και τα ελλιποβαρή νεογέννητα, οι τραυματισμοί και οι ανθρωποκτονίες, η εγκυμοσύνη στην εφηβεία και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα κρούσματα του ιού HIV και του AIDS, οι θάνατοι που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών, η παχυσαρκία και ο διαβήτης, τα καρδιακά νοσήματα, οι χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων και η ανικανότητα.

Στις ΗΠΑ εμφανίζεται επίσης και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά το γεγονός ότι δαπανόνται περισσότερα χρήματα στο τομέα της υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ