2015-05-28 10:36:07
Φωτογραφία για Πάτρα:10 παιδάκια ζουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και αυτοκίνητα τα τελευταία 24ωρα
Σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, παλαιές αποθήκες... και παροπλισμένα αυτοκίνητα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής ζουν τα τελευταία 24ωρα 10 μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, που έχασαν λόγω οφειλών τα σπίτια τους, ενώ παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους.

Μάλιστα ο ένας πατέρας περισυνέλλεξε από κάδους σίδερα και χαρτιά και τα πούλησε έναντι τριών ευρώ με τα οποία αμέσως αγόρασε 2 ντομάτες και μισό κιλό ψωμί για να ταίσει τα τρία του παιδιά!

Οι δραματικές αυτές σκηνές εκτυλίσσονται στην περιοχή των Δεμενίκων, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσπαθεί αν απαλύνει την περιπέτεια των παιδιών και τον εκπολιτιστικό σύλλογο, σε συνεργασία με το «Φωτεινό Αστέρι», να βρίσκουν συμπαράσταση σε γαιοκτήμονα της περιοχής που όσο χρειάζεται δέχθηκε να προσλάβει στα χωράφια του δύο μπαμπάδες αλλά και στην Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας, η οποία ανέλαβε να εφοδιάσει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τις 4 αυτές οικογένειες.


Μάλιστα εκπρόσωποι των Εφοπλιστών θα έρθουν οι ίδιοι στην πλατεία των Δεμενίκων όπου θα έχουν επαφή με τις οικογένειες και θα τους δώσουν προσωπικά την βοήθεια που θα συγκεντρώσουν, μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Την ίδια ώρα το θέμα ευαισθητοποίησε και ομάδα επιχειρηματιών της Πάτρας, η οποία θα αναλάβει τα έξοδα άμεσης στέγασης των εν λόγω οικογενειών, είτε σε σπίτια, είτε σε ξενοδοχεία.

«Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος που δεν ήθελαν να μαθευτεί το πρόβλημα των εξώσεων και της ανεργίας που βιώνουν, όμως μπροστά στην απελπισία για την επιβίωση των παιδιών τους, μας ενημέρωσαν για τα όσα βιώνουν», σχολίασε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Δεμενίκων Αντώνης Γκόλφης, που συμπλήρωσε: «Είναι τόσο περήφανες οικογένειες που χαμογελούν για αν καλύψουν την δυστυχία τους από τους υπολοίπους».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ