2015-05-28 14:27:14
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ... FIBA ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Η κόντρα μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας... συνεχίζεται.

Για την ακρίβεια δεν συνεχίζεται απλά, αλλά φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει κοντά στη ρήξη.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αποφασίσει από το 2017 να γίνονται προκριματικά των εθνικών διοργανώσεων στα μέσα της σεζόν. Η Ευρωλίγκα αντιδρά σε αυτή την προοπτική και ζητά την πλήρη ασφάλιση των παικτών αλλά και την αποζημίωση των συλλόγων.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμα,ν παραχώρησε συνέντευξη στην Ιταλική Gazzetta Dello Sport στην οποία μεταξύ άλλων είπε ότι αν η Ευρωλίγκα δεν αποδεχτεί τους όρους της FIBA τότε η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα αναλάβει τη διοργάνωση των διασυλλογικών διοργανώσεων.

«Μπορούμε να αρχίσουμε τη συνεργασία μας σε μια νέα βάση, με μια συμφωνία με την Ευρωλίγκα που θα λειτουργεί καλύτερα και θα ενοποιήσει όλο το μπάσκετ. Διαφορετικά η Ευρωλίγκα θα μείνει έξω από το κάδρο και η FIBA θα αναλάβει της διοργανώσεις», είπε ο Μπάουμαν κάνοντας απόλυτα σαφείς τις προθέσεις της FIBA.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Ήμασταν στο Final Four, διαπιστώσαμε την ανάπτυξη που υπάρχει, αλλά πιστεύουμε πως αυτή δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πριν από 15 χρόνια. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερα νούμερα, αλλά το χάσμα δεν μπορεί να μεγαλώνει συνέχεια».

Και κατέληξε αναφερόμενος στο σκεπτικό των προτάσεων της FIBA: «Με το σύστημα που προωθεί η FIBA, οι εθνικές ομάδες θα αγωνίζονται συχνά στις χώρες τους κι έτσι θα στρέφεται περισσότερος κόσμος προς το άθλημα και παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ