2015-05-28 16:33:13
Φωτογραφία για Αναστέλλεται η λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής στην Αμαλιάδα
«Φωτιές» έχει ανάψει από χθες Tετάρτη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, η απόφαση για προσωρινή αναστολή της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου από 2 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015, με το αιτιολογικό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Όπως ανέφερε στο patrisnews.com o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας μόλις τρεις γυναικολόγοι- μαιευτήρες εξαιτίας αναρρωτικών αδειών, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες σε επίπεδο νομού.

Με τρεις γιατρούς ο νομός

Πιο συγκεκριμένα, στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου έχουν μείνει δύο γιατροί, καθώς η τρίτη γιατρός που έχει οργανική θέση στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας έχει αναρρωτική άδεια, ενώ στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας έχει μείνει ένας γιατρός, καθώς η δεύτερη γυναικολόγος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, η θητεία του επικουρικού γιατρού έληξε τον Απρίλιο και ένας ακόμη γιατρός καλείται να υπηρετήσει ως αγροτικός.


Τα προβλήματα λειτουργίας τέθηκαν επί τάπητος προ ημερών σε συνάντηση που είχαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, ο διευθυντής- συντονιστής της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Παπαδημάτος, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πύργου κ. Θάνος Γιαννόπουλος και η διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Πύργου κα Χρύσα Πετροπούλου.

Προσωρινή αναστολή με σφραγίδα 6Ης ΥΠΕ

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η συγκεκριμένη εισήγηση υποβλήθηκε στην 6η ΥΠΕ και το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό από τον διοικητή κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος και ενέκρινε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Χθες, ο κ. Δημόπουλος κάλεσε στον Πύργο και γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση στη διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αθανασία Πετροπούλου και την προϊσταμένη της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας συνίσταται ως προς τη Δευτεροβάθμια λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής, δηλαδή δεν θα γίνονται χειρουργεία και νοσηλεία και προσωρινά θα γίνονται τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι το ιατρικό προσωπικό των Μαιευτικών Κλινικών των δύο Νοσοκομείων θα εργάζεται από κοινού στο Νοσοκομείο του Πύργου και αναλαμβάνει την κάλυψη των εφημεριών σε επίπεδο νομού, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Στα τακτικά εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα βρίσκεται καθημερινά μία μαία, ενώ από τις 8 μαίες και νοσηλεύτριες της κλινικής οι πέντε θα εργάζονται στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου και σε συνεργασία με τις άλλες 7 που εργάζονται εκεί θα λειτουργήσουν την εκεί κλινική.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ