2015-05-28 20:31:09
Φωτογραφία για Τσακαλώτος στον Guardian: Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο οι αποφάσεις
Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία στο Brussels Group, ανέφερε στον Guardian ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι αυτή θα επέλθει μετά από συζητήσεις που θα γίνουν σε «ανώτατο πολιτικό επίπεδο».

«Οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να συγκλίνουν απόλυτα, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Υπάρχει τώρα μια λογική πιθανότητα, όποια σύγκλιση απαιτείται ακόμη μετά το Brussels Group θα γίνει σε ένα ανώτερο επίπεδο όπου οι πολιτικοί θα κληθούν για τον τελικό συμβιβασμό και θα γεφυρώσουν το χάσμα».

Για την Αθήνα οι διαπραγματεύσεις γίνονται βάσει «του τι είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και του τι θα λάβουμε ως αντάλλαγμα».

Το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται με τον ορθό τρόπο στις διαπραγματεύσεις

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «το ΔΝΤ είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και ουσιαστικά δεν εμπλέκεται με τον ορθό τρόπο στις διαπραγματεύσεις».


Απατώντας στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θέλει μία βραχυπρόθεσμη ή μία μακροπρόθεσμη συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει μία συμφωνία μόνο για να έχει χρήματα τον Ιούνιο αλλά σε πολύ πιο ευρύ ορίζοντα.

Τώρα εξετάζουμε ίσως ετήσια συμφωνία

«Οι δύο διαπραγματεύσεις (σ.σ.: για μακροχρόνια και βραχυχρόνια συμφωνία) έχουν de facto συγχωνευθεί με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στις 28 Μαΐου. Τώρα εξετάζουμε μία μεσοπρόθεσμη συμφωνία, ίσως ετήσια, ώστε να να μας δοθεί ένα περιθώριο σε μακροοικονομικό επίπεδο και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ