2015-05-29 08:31:27
Φωτογραφία για Τα παίρνει πίσω το ΔΝΤ! Τι αναφέρει για τις περιβόητες δηλώσεις της Λαγκάρντ περί ελληνικού Grexit;
"Παιχνίδια" των Γερμανών σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης και ενώ οι σχέσεις των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές ή απλά... χαθήκαμε στη μετάφραση των όσων είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για την πιθανότητα του Grexit και την Ελλάδα;

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σύμφωνα με το οποίο η επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου δήλωσε: " το Grexit είναι μια πιθανότητα", προκάλεσε αίσθηση και πολλά πολλά σχόλια για το χρόνο που είχε επιλέξει η Κριστίν Λαγκάρντ να απειλήσει την Αθήνα με έξοδο από την ευρωζώνη.

Και αφού προκλήθηκε σάλος, ιδίως στην Ελλάδα, ώρες μετά το δημοσίευμα της FAZ ήρθε η διάψευση του ΔΝΤ, που χαρακτήρισε ανακριβή τη μετάφραση και την απόδοση της συνέντευξης που παραχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όμως αργά το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, διέψευσε τα όσα αποδόθηκαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ, μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ.

"Οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές", είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως "υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τέτοια η αντίδραση του Ταμείου στο δημοσίευμα, που πριν έρθει η διάψευση δια στόματος Τζέρι Ράις, η Frankfurter Allgemeine Zeitung είχε αλλάξει τον τίτλο του δημοσιεύματός της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ