2015-05-29 08:39:10
Φωτογραφία για Ο Συνδεσμου Εφεδρων Αξκων Νομου Ευβοιας στο ΔΙΣΤΟΜΟ - ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ-ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ
Εξήντα  μέλη και φίλοι του Συνδέσμου  Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας την Κυριακή  24 Μαΐου 2015   επισκεφτήκαμε  το μαρτυρικό  Δίστομο  και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού , όπου παρακολούθησαμε στην αίθουσα προβολής οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σφαγή τις 10ης Ιουνίου 1944 και περιηγήθηκαν  στους  χώρους του Μουσείου με ξεναγούς , συγγενής των θυμάτων της  σφαγής .

 Μετά  επισκεφτήκαμε την Μονή Οσίου Λουκά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής  που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO. Ιδρυτής της μοναστικής ζωής στην Μονή είναι ο ίδιος ο Όσιος , ο οποίος ασκήτευσε  εκεί  τα τελευταία επτά χρόνια  της ζωής του ( 946-953). Στο Καθολικό βρίσκονται τα λείψανα του Οσίου ως ευλογία για τις επόμενες γενεές. Στη ξενάγηση που μας έγινε γνωρίσαμε την συμβολή του μοναστηριού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 για την Στερεά Ελλάδα, στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών και φυσικά  την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτισμάτων και το ηλιακό ρολόι.


Συνεχίζοντας  το  οδοιπορικό  πήγαμε στην  Αρβανίτσα , ένα  καταπράσινο δασικό τοπίο μέσα στα έλατα  , πού  είχαμε την ευκαιρία  να ξεκουραστούμε και να γευτούμε  τα εδέσματα της περιοχής.

Η επιστροφή στην Χαλκίδα  έγινε  αργά το βράδυ μέσω  της  Κρύας  Βρύσης  στην Λιβαδειά.

          

              Ο αντικειμενικός στόχος της δράσεως ήταν η επικοινωνία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών , ο οποίος  επιτεύχθηκε και κατενθουσιασμένοι όλοι από την άριστα σχεδιασμένη εξόρμηση  αλλά και από τα μέρη που επισκέφτηκαν  έβαλαν υποθήκη για την επόμενη δράση  του  Συνδέσμου που θα  είναι η  προσκυνηματική  εκδρομή  στα Οχυρά  Ρούπελ  το διάστημα  19 – 22  Ιουνίου 2015  με διαμονή στης  Σέρρες. Εκτός των Οχυρών θα επισκεφτούμε την Λίμνη Κερκίνη , την Μονή του Οσίου Προδρόμου , το Σπήλαιο Αλιστράτη , την Δράμα ,το  Μουσείο της Αμφίπολης .Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες έως  10  Ιουνίου  2015  στους : κ. Βαρυτιμίδης Μιχαήλ – Πρόεδρος 6977558367 – 22210 23441 / κ. Δεσίπρης Γεώργιος   Αντιπρόεδρος  6945025360 – 22210 88923  /  κ. Βλαχάκη  Γεώργιο  Έφορος  6932495465.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος                                                            Γεν .Γραμματέας

ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ                                      ΚΑΠΕΛΛΑΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

      Εφ.Λγός ( ΔΒ )                                             Εφ.Ανθλγος ( ΠΖ – Σ )
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ