2015-05-29 21:40:11
Φωτογραφία για Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ Η ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ
Νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι η Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον Θάνο Κατσάμπα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο. 

Η κ. Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012. 

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι η κ. Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ