2015-05-30 12:04:36
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι ληστές του Δίστομου - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που αυτοκτόνησε
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι Ληστές του Δίστομου τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου. Ένας εκ των δραστών είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του παρά να συλληφθεί. Συνολικά οι δράστες ήταν τρεις.

Συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών. Ο Γρ. Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης καθώς καταζητείται χρόνια από την ΕΛΑΣ ως ένας από τους ληστές με τα «μαύρα» και είχε επικηρυχθεί μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη λίγο μετά την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, για την οποία θεωρήθηκαν ύποπτοι με το ποσό των 600.000 ευρώ ο καθένας.

Νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας καθώς, αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Τα εργαστήρια της αστυνομίας έδωσαν απάντηση στο ερώτημα για την ταυτότητά του δράστη που αυτοκτόνησε. Επρόκειτο για τον Σπύρο Δραβίλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οποίος είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσει δύο φορές.


Αυτό που τον πρόδωσε ήταν το τατουάζ που είχε στο σώμα του. Παρόλα αυτά ο ένας από τους δύο συλληφθέντες δήλωνε κατά διαστήματα ότι ο ίδιος ήταν ο Σπύρος Δραβίλας και έτσι αναμένονταν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια προκειμένου να δοθεί η απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άνδρες, στις 22 Αυγούστου του 2014, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο και πήραν 396.930 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι περίπου δύο μήνες η ΕΛΑΣ έψαχνε τα ίχνη των ληστών του Διστόμου στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Δυο ληστείες σε τράπεζες, οι οποίες είχαν γίνει στη Θεσσαλία, μια στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και μια στον Αμπελώνα Λάρισας, έκαναν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κάπου εκεί κρύβονται οι συνεργοί του νούμερο ένα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες και κάνοντας συστηματικές έρευνες, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην απομονωμένη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των ληστών του Διστόμου, έχοντας λάβει πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει ληστεία σε δύο τράπεζες της περιοχής τον τελευταίο 1,5 μήνα και μάλιστα υπήρχε βεβαιότητα για τη συμμετοχή του Δραβίλα σε αυτές. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις έξω από άλλο υποκατάστημα τράπεζας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ενώ υπήρχε και η πληροφορία ότι η ομάδα συνάντησε τον Βασίλη Παλαιοκώστα πρόσφατα.

Το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έλαβε την πληροφορία για το σπίτι που είχαν νοικιάσει οι ληστές και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση. Πέρα από τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι και θα εξεταστεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις κινήσεις και τα τηλεφωνήματα που ενδεχομένως να έκαναν οι δύο συλληφθέντες πριν παραδοθούν.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ