2015-06-05 20:51:28
Φωτογραφία για Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Γιαννακίδης κατήγγειλε «στον αέρα» εκβιασμό ! Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης...
Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμή περιστατικό στα ερτζιανά της πόλης, όπου ο βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης μίλησε ευθέως για κριτική που δέχεται  επειδή δεν έχει υποκύψει σε εκβιασμό με οικονομικό αντάλλαγμα !

Είχε προηγηθεί επίθεση εναντίον του επειδή αρνήθηκε να μιλήσει σε εκπομπή λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων τη συγκεκριμένη στιγμή.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται δημόσια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αφορά σε επαγγελματία δημοσιογράφο αλλά σε συνταξιούχο στρατιωτικό που ασκεί ερασιτεχνικά το ρεπορτάζ, γεγονός όχι ασυνήθιστο στην επαρχία. Εξάλλου, η ανακοίνωση εξαιρεί με σαφήνεια από την κριτική το ραδιοφωνικό σταθμό όπου συνέβη, θεωρώντας ότι η ευθύνη για το περιστατικό είναι προσωπική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης παίρνοντας αφορμή από το ατυχές συμβάν με δημοσιογράφο της πόλης μας και τις άδικες κατηγορίες του προς τον βουλευτή Ξάνθης, Στάθη Γιαννακίδη, αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εν γένει, περί άρνησής τους να ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ, δηλώνει την δυσαρέσκειά της για το αυθαίρετο των εκτιμήσεων του προαναφερθέντος δημοσιογράφου, ο οποίος προέβη σε προκατειλημμένες, πιθανόν, εκτιμήσεις μη λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις των βουλευτών και τον βαρύ εργασιακό τους φόρτο, που δεν τους επιτρέπει, πάντα, να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των δημοσιογράφων.

Δηλώνει, επίσης την πρόθεσή του να μην υποκύψει σε οποιοδήποτε προσπάθεια να οδηγηθεί σε αδιαφανείς οικονομικές δοσοληψίες με εκπροσώπους της ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες του θα προσπαθεί για τη διασφάλιση της αλήθειας στην ενημέρωση των πολιτών
. Η έκφραση οποιασδήποτε κριτικής είναι δικαίωμα του καθενός όπως και η διασφάλιση του δικού μας δικαιώματος να εκφράζουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας.

Αυτό που είναι, όμως, πέρα από τις αρχές μας είναι η υιοθέτηση λογικών «συναλλαγής» και επιστροφές σε παλιές τακτικές, λίγο ως πολύ γνωστές σε όλους.

Δηλώνουμε ότι το πρόβλημα που προέκυψε με το δημοσιογράφο αφορά τον ίδιο και όχι τον σταθμό Super 88 FM, για τον οποίο ποτέ δεν εκφράσαμε οποιεσδήποτε αιτιάσεις.

Ως κατακλείδα παραθέτουμε τον επίλογο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ «για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην Ενημέρωση» στις 27/5/2013.

«Αν η πληροφόρηση και η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα ή δομημένο προϊόν, όπως τα άλλα, αν είναι θεμέλιο της δημοκρατίας, τότε οφείλουμε όλοι, πομποί και δέκτες, να επιστρέψουμε στις θεμελιώδεις αξίες της ενημέρωσης και της πληροφορίας. Σε μια κοινωνία όπου η ενημέρωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξουσία, ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε θα είναι σκληρός, θα είναι κυριολεκτικά αδυσώπητος. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να τον κερδίσουμε».

Το Γραφείο Τύπου
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ