2015-06-08 23:10:38
Φωτογραφία για Oι πιστωτές στέλνουν πανικόβλητα τελεσίγραφα
Υποστηρίζει ότι δανειστές της χώρας αξιώνουν την άνευ όρων παράδοσή της εντός των επόμενων δύο ημερών Oι πιστωτές στέλνουν ιταμά και πανικόβλητα τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Iskra.gr του Παναγιώτη Λαφαζάνη το οποίο σε νέο δημοσίευμά υποστηρίζει ότι δανειστές της χώρας αξιώνουν την άνευ όρων παράδοσή της εντός των επόμενων δύο ημερών.

Όμως, όπως αναφέρει, οι πιστωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια συμφωνία που θα περιέχει μέτρα λιτότητας, νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα προβλέπει τη βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αύξηση της ρευστότητας που έχει ανάγκη η χώρα για να ορθοποδήσει η οικονομία της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, χωρίς λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και απορρυθμίσεις, «όσο κι αν κάποιοι εγχώριοι και ξένοι καλοθελητές επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό επισείοντας κατακλυσμούς και ποικιλώνυμες καταστροφές».


Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας, πιο συγκεκριμένα, στο πρόσωπο των ηγετών των επτά ισχυρότερων καπιταλιστικών οικονομιών του κόσμου (G7), ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με φανερά τα σημάδια της αμηχανίας αλλά και του πανικού, άσκησε πρωτοφανούς ωμότητας πιέσεις προς χώρα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις και να δεχτεί μια επώδυνη συμφωνία η οποία θα προβλέπει νεοφιλελεύθερα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού και λεηλασίας του τόπου.

Το  Iskra χαρακτηρίζει «"λαγό" των συντονισμένων πιέσεων και εκβιασμών των πιστωτών» τον «σοσιαλιστή» Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συνομιλίες «γρήγορα, τις επόμενες ώρες ή μέρες»  για να γεφυρωθούν οι  θέσεις και να αντικατασταθούν οι  προτάσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί με εναλλακτικά μέτρα, πριν την σύνοδο κορυφής Ε.Ε. - Λατινικής Αμερικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/6) στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε απόλυτη ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, τονίζοντας πως στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως τονίζει, όμως, τα τελεσίγραφα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν και τις έντονες ανησυχίες των ευρωατλαντικών κυρίαρχων κύκλων «για σαφώς μεγαλύτερες συνέπειες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο ενδεχόμενο που η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχτεί να ενδώσει στα τελεσίγραφα που εκτοξεύουν οι δανειστές».

Σύμφωνα με το δημοσίευα, ενδεικτικές σε αυτό το κλίμα είναι οι δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος, ξορκίζοντας με εναν ιδιότυπο τρόπο αυτούς τους προβληματισμούς, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ». Με αυτό τον τρόπο επεδίωξε να υποβαθμίσει τις οικονομικές συνέπειες ενός «Grexit», ωστόσο, παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα για το σύνολο της ΕΕ.

To Iskra τονίζει πως οι πιστωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια συμφωνία που θα περιέχει μέτρα λιτότητας, νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα προβλέπει τη βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αύξηση της ρευστότητας που έχει ανάγκη η χώρα για να ορθοποδήσει η οικονομία της.

«Όσο κι αν κάποιοι εγχώριοι και ξένοι καλοθελητές επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, επισείοντας κατακλυσμούς και ποικιλώνυμες καταστροφές στην περίπτωση αμφισβήτησης των θέσφατων του ευρωζωνικού οικοδομήματος, η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας διαθέτει πολλές βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν θετική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο», καταλήγει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ