2015-06-13 13:31:05
Φωτογραφία για Χορός χιλιάδων ευρώ στο Νοσοκομείο του Ρίου
Αμείλικτα ερωτήματα πηγάζουν από τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως  το patrastimes.gr σχετικά με το πάρτι που επι χρόνια είχε στηθεί γύρο από τις προμήθειες υλικών στο Περιφερειακό  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

ΟΙ δαπάνες που έγιναν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, όταν όπως προκύπτει από τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, αυτές θα μπορούσαν να είναι δεκάδες φορές μικρότερες, αρκεί να το ήθελαν οι πολιτικές ηγεσίες  που πέρασαν από το υπουργείο υγείας, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι διοικήσεις που έκαναν κουμάντο .

Αποκαλυπτικό των όσων συνέβαιναν στο Νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και πριν από λίγους μήνες το γεγονός πως μέχρι και το 2012 για την αγορά του κάθε απιδεινωτή    το νοσοκομείο  έδινε 12.645 ευρώ ενώ για τον ίδιο τύπο ακριβώς και από την ίδια χώρα προέλευσης,  σήμερα καταβάλλονται 4750 ευρω ανά μονάδα.

Χωρίς καμία έκπτωση δηλαδή  σε ότι αφορά τα ιατρικά και τεχνικά στάνταρ  από κάθε ένα απιδεινωτή  υπήρξε κέρδος 7855 ευρώ.


Μόνο για φέτος το κέρδος από τον έλεγχο και τη σκληρή στάση απέναντι στις εταιρείες  ανήλθε για το νοσοκομείο του Ρίου  στις 500.000 ευρώ.!!!

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τόσα χρόνια  κάποιοι πλήρωναν ασύλληπτα ποσά για υλικά τα οποία σήμερα αγοράζονται στο 1/3 του ποσού που έδιναν προηγούμενες διοικήσεις .

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σε ότι αφορά την αγορά στεντ  για τα οποία μέχρι πρότινος  είχαν δοθεί  από το Νοσοκομείο του Ρίου σε εταιρείες εκατομμύρια ευρώ.

Αποκαλυπτικό του πάρτι που είχε στηθεί και σε αυτή την περίπτωση   το γεγονός πως για κάθε ένα από τα στεντ που τα αγόραζαν για τις ανάγκες της καρδιολογικής  έδιναν 3.150 ευρω  ενώ σήμερα καταβάλλονται μόνο 167 ευρω  , δηλαδή  2982 ευρώ λιγότερα ανά «κομμάτι».

Ακόμα και ο πιο δύσπιστος – για τα όσα συνέβαιναν επί δεκαετίες στο Νοσοκομείο του Ρίου – πείθεται όταν αγγίζει το θέμα της παραγωγής οξυγόνου.

Στη ναυαρχίδα της δημόσιας  υγείας στη Δυτική Ελλάδα προτιμούσαν – καλό είναι να διερευνηθεί για ποιούς λόγους - να μην παράγουν οξυγόνο αλλά να δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, όλες οι διοικήσεις – αλλά και όσοι εμπλέκονται σε κεντρικό επίπεδο με τη λήψη των αποφάσεων – προτιμούσαν να δίνουν  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για «αέρα κοπανιστό», αντί να δαπανήσουν μια και μόνο φορά 50.000 ευρώ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής οξυγόνου.

Να σημειωθεί πως το κέρδος από  την κατασκευή της μονάδας που έγινε  πριν από λίγο καιρό ανέρχεται στα 300.000 ευρώ μόνο για φέτος.

Το γλέντι μετά φάρμακα

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά και σε ότι αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη η οποία περιέργως πώς  και χωρίς  να υπάρξουν ελλείψεις  μειώθηκε η  κατά 38% ενώ επίσης μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 18% στο υγειονομικό υλικό και κατά 17% στα αντιδραστήρια.

Σκηνικό ερημοποίησης

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη δυνατότητα του ΠΠΝΠ να αυτοαναπαράγει το δυναμικό του καθώς  λόγω της κρίσης σε πολλά τμήματα ήδη οι ειδικευόμενοι είναι είδος προς εξαφάνιση.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στο τμήμα της αιματολογίας . Ακόμα και σε ειδικότητες που μέχρι το 2012 υπήρξε λίστα αναμονής σήμερα με μεγάλη δυσκολία υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση ειδικότητας.

Ακόμα πιο χειρότερα είναι τα πράγματα στον τομέα της  ορθοπεδικής καθώς στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα δεν υπάρχει γιατρός ουσιαστικά να εκπαιδεύσει στην ορθοπεδική του ειδικευόμενους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ