2015-06-21 21:35:12
Φωτογραφία για Παρέμβαση Ένωσης Ξενοδόχων Κω για δηλώσεις Φλαμπουράρη περί ΦΠΑ
Καθημερινά ακούμε νέα σενάρια ως προς την αναμόρφωση του ΦΠΑ τόσο στα προϊόντα γενικότερα, όσο και στα νησιά της παραμεθορίου αλλά και στον τουρισμό Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου, ακούσαμε πως ο ΦΠΑ στον τουρισμό θα εκσφενδονιστεί στο 23%, που σημαίνει πως θα τετραπλασιαστεί !!!

Με λύπη μας διαπιστώνουμε την άγνοια ως προς την τουριστική οικονομία που συνεπάγονται αυτού του είδους οι προθέσεις. Να επισημάνουμε πως αν αυτή η αύξηση περάσει στα συμβόλαια του 2016, απλούστατα θα μας βγάλει πολύ ακριβούς, θα επέλθει τραγική μείωση στις αφίξεις, μεγάλη πτώση στις διανυκτερεύσεις και στα τουριστικά έσοδα με παράλληλα αρνητικά αποτελέσματα στις θέσεις εργασίας αλλά και στο ΑΕΠ της χώρας.

Στις περιπτώσεις δε που δεν θα επιτευχθεί η αναπροσαρμογή των τιμών στα συμβόλαια (που είναι και οι περισσότερες), το ποσοστό αυτό θα απορροφηθεί από τους επιχειρηματίες, που λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις και την έλλειψη ρευστότητας θεωρούμε ως δεδομένο πως πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ειδικά οι μικρομεσαίες θα οδηγηθούν στο κλείσιμο.


Να τονίσουμε επίσης πως πρώτοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού δηλώσαμε δίπλα στις προσπάθειες της κυβέρνησης, έτοιμοι να δεχτούμε αυξήσεις λογικές προκειμένου να συμβάλλουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, παρά το γεγονός πως αποδεδειγμένα κάθε φορολογική αύξηση είναι αντιαναπτυξιακή.

Τέλος, είναι λυπηρό όταν βιώνουμε την αδικία της νομιμότητας και συγκεκριμένα το γεγονός πως αυξάνουμε διαρκώς τη φορολογία στους νόμιμους και σε αυτούς που με συνέπεια πληρώνουν αντί να κυνηγήσουμε και να εισπράξουμε από τους παράνομους, που συγκεκριμένα στον τουρισμό ανέρχονται κοντά στα 75.000 καταλύματα με απώλειες από την εθνική οικονομία κοντά στα 2 δισεκατομμύρια Ευρώ!

Αύξηση αυτού του βαθμού στο ΦΠΑ της διαμονής, θα επιφέρει κατάρρευση του τουριστικού μας προϊόντος, του μοναδικού υγιούς πυλώνα της οικονομίας, που θα μπορούσε με τους σωστούς χειρισμούς να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Κωνσταντίνα Σβύνου Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων ΚΩ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ