2015-06-24 09:53:24
Φωτογραφία για Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της Κάτω Αχαΐας
Στην τελευταία φάση της εισέρχεται η ανάπλαση στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας, η οποία σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα έργο , το οποίο η περιοχή περίμενε αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε σε επίπεδο μελέτης από την Δημοτική Αρχή Γκοτσούλια και σήμερα ολοκληρώνεται από την Δημοτική Αρχή του Χρήστου Νικολάου.

««Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της έδρας του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας. Το έργο πλησιάζει προς το τέλος του και θα το χαρούν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες», δηλώνει στο thebest o Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου.

Οι εργασίες στις κεντρικές οδούς Αγίου Ιωάννου, Πατρών – Πύργου, Οιβώτα, Αράτου, 25ης Μαρτίου θα συνεχιστούν με την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα, τοποθέτηση καθισμάτων, σήμανση, κολωνάκια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, νέα πλαίσια που θα αναγράφουν τις οδούς , τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων κ.α.


Όπως επισημαίνει ο Θανάσης Ραυτακόπουλος παράλληλα προετοιμάζεται η λειτουργία ενός δημοτικού πάρκινγκ , στην Κάτω Αχαΐα, έκτασης 2,5 στρεμμάτων και χωρητικότητας άνω των 150 οχημάτων.

Αρχικά οι δρόμοι που ανακατασκευάστηκαν θα είναι ήπιας κυκλοφορίας εξηγεί ο κ. Ραυτακόπουλος, που σημαίνει ότι θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο δικύκλων και ΙΧ και όχι βαρέων οχημάτων, ενώ σταδιακά θα μετατραπούν σε πεζόδρομους, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα.

Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει επίσης ότι σχεδιάζεται και η δεύτερη φάση της ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας που θα φορά τις εισόδους και τις εξόδους της πόλης, αλλά και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε άλλα τμήματα του δρόμου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ