2015-06-24 11:12:17
Φωτογραφία για Kαμία μερίδα χαμένη - Δείτε το πραγματικό Κοινωνικό έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Μπορούμε
Ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής σου, από το ποσό και το χρονικό διάστημα που επιθυμείς να προσφέρεις και το είδος ευπαθούς ομάδας που επιθυμείς να στηρίξεις, το «Είμαστε Οικογένεια» σου προσφέρει μια εύχρηστη πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείς να προσφέρεις σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια.

Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε διατροφικά ανθρώπους στην Ελλάδα, που έχουν ανάγκη στήριξης, μέσω διαύλων επικοινωνίας εντός και εκτός Ελλάδας, με διαφάνεια, αμεσότητα και χωρίς κανένα διαχειριστικό κόστος για το δωρητή.

Εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμαΕνημερώνεσαι για την επιλογή ωφελούμενων, που έχουμε κάνει σε συνεργασία με επιλεγμένες Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων και επιλέγεις αυτούς που επιθυμείς να βοηθήσεις υπό την μορφή δωροεπιταγών σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμωνΣυντονίζουμε τη διαδικασία παράδοσης των δωροεπιταγών στους ωφελούμενους υπό προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ορθή και διαφανή λειτουργία του προγράμματοςΣε τακτικά χρονικά διαστήματα λαμβάνεις αναφορά για την εξέλιξη της δωρεάς σουΜε το πέρας της δωρεάς σου λαμβάνεις επίσημη ευχαριστήρια επιστολή από την υπεύθυνη Κοινωνική Υπηρεσία


Πως διασφαλίζεται η διαφάνεια του προγράμματος;

Οι επιλεγμένοι ωφελούμενοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών που ελέγχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς αυτόν το σκοπό. Επίσης, ένας εκπαιδευμένος κοινωνικός λειτουργός της υπηρεσίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην κατοικία του υποψήφιου για επιπρόσθετο έλεγχο. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ένα λεπτομερές ιστορικό κάθε δικαιούχου, το οποίο θα λαμβάνεις για την επιλογή αυτών που θέλεις να βοηθήσεις.

Οι δωροεπιταγές παραδίδονται ανά μήνα για το χρονικό διάστημα που έχεις ορίσει με σκοπό ο ίδιος ο ωφελούμενος να πραγματοποιήσει τις αγορές τροφίμων που χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται ο ίδιος και αναλαμβάνει τη διαχείριση των αγορών του σύμφωνα με τις ανάγκες του / της οικογένειας του και -κυρίως- δεν χρειάζεται να περιμένει σε ουρές συσσιτίων ή να νοιώθει ότι παρακαλάει για βοήθεια.

Με την παράδοση των πρώτων δωροεπιταγών ο ωφελούμενος ενημερώνεται για τις διαδικασίες που οφείλει να ακολουθήσει. Για κάθε αγορά που πραγματοποιείται από τον ωφελούμενο πραγματοποιείται έλεγχος των σχετικών αποδείξεων ώστε να εξασφαλιστεί πως ο ωφελούμενος αγόρασε αυτά που του επιτρέπονται (τρόφιμα) και τίποτα άλλο. Εφόσον εξακριβωθεί αγορά μη επιτρεπόμενων προϊόντων (π.χ. αλκοολούχα ποτά) η Κοινωνική Υπηρεσία αντικαθιστά άμεσα τον ωφελούμενο.

Σε μηνιαία βάση και μέχρι το τέλος της χρονικής διάρκειας της δωρεάς η Κοινωνική Υπηρεσία ενημερώνει το ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την εξέλιξη κάθε δωρεάς. Με το πέρας της δωρεάς συντάσσεται συνολική αναφορά που αποστέλλεται στον δωρητή.

Με ποιες Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων συνεργάζεται το ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ έχει επιλέξει τους Δήμους Αχαρνών, Νίκαιας – Ρέντη και Ζωγράφου. Στόχος του προγράμματος είναι να ενταχθούν στο μέλλον όσοι περισσότεροι Δήμοι είναι εφικτό από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τι γίνεται στην ευτυχή περίπτωση που η οικονομική κατάσταση ενός επιλεγμένου αποδέκτη βελτιωθεί και δε χρειάζεται πλέον βοήθεια;

Μόλις η Κοινωνική Υπηρεσία ενημερωθεί για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης ενός επιλεγμένου ωφελούμενου θα τον αντικαθιστά άμεσα με τον επιλαχόντα από τις επιλογές του δωρητή. Μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, προσφέρονται κατά μέσο όρο πάνω από 4.000 μερίδες φαγητού την ημέρα.

Ως σήμερα έχουμε δικτυώσει πάνω από 2.500.000 μερίδες φαγητούΗ αξία των τροφίμων που σώθηκαν το 2014 ανέρχεται σχεδόν σε 2 εκατ. ευρώ (1,5€ / μερίδα)20 τόνοι φρέσκων λαχανικών και φρούτων έχουν σωθεί &  προσφερθεί μέσω του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Χωράφι»Περισσότερα από 800 παιδιά έχουν λάβει μέρος στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Σχολείο»Πάνω από 320 εταιρείες εστίασης προσφέρουν φαγητό σε τακτική (καθημερινή ή εβδομαδιαία) βάσηΕπικοινωνία / συνεργασία με 630 κοινωφελείς οργανισμούς / συσσίτια και 230 δομές κοινωνικών υπηρεσίων ΔήμωνΠάνω από 2.500 άτομα ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ για σημεία προσφοράς φαγητού30 εκπαιδευμένοι εθελοντές προσφέρουν την βοήθεια τους σε εβδομαδιαία βάση80 μέρη της Ελλάδας στα οποία έχει πραγματοποιηθεί προσφορά / δωρεάΔημοσιοποίηση της δράσης του ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε πάνω από 70 ΜΜΕ από 30 χώρες

Μπείτε για περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.boroume.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ