2015-06-26 20:48:06
Φωτογραφία για Επιστολή Φαντάρου: Δεν έχει τελειωμό το άγριο χώσιμο των φαντάρων στην 1η Στρατιά
«Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο Τάγμα Στρατηγείου από την έλλειψη στρατιωτών. Παρά την έλλειψη αυτή, τις αναρίθμητες αγγαρείες και τα εξαντλητικά πόστα, η διοίκηση στάθηκε για ακόμη μια φορά αμέτοχη και κυρίως αδιάφορη, στέλνοντας για εκπαίδευση (ΣΠΕΝ) όλους τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες της σειράς 338 που παρουσιάστηκαν στο Τάγμα Στρατηγείου την περασμένη βδομάδα, οι οποίοι θα μπορούσανε με την σειρά τους να ελαφρύνουν τους παλαιότερους και να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες ανάγκες του στρατοπέδου. Όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον στρατιώτη, ο οποίος για να βγει πρέπει να βολευτεί με ένα υπηρεσιακό. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για του στρατιώτες άλλων πόλεων που κατά την πλειοψηφία τους προτιμάνε να μένουνε μέσα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την υπάρχουσα δύναμη του στρατοπέδου, παρά τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, είναι ακόμη ανίκανη να ανταπεξέλθει στις απαράδεκτες προσδοκίες των ανωτέρων, καθώς οι στρατιώτες της σειράς 334 έχουν απολυθεί, ενώ οι 8μηνοι στρατιώτες της σειράς 335 ως επί το πλείστον βρίσκονται σε άδεια απολύσεως και αναμένουν την απόλυση τους γύρω στα μέσα Ιουλίου, αφήνοντας μέσα κατά κύριο λόγο τους 9μηνους της ίδιας σειράς.


Βεβαίως τα προβλήματα δεν μένουν μόνο στις υπηρεσίες. Γενικά υπάρχει ακόμη θέμα με το ΚΨΜ που είναι απαράδεκτο και χωρίς προϊόντα, το όποιο κλείνει μετά τις 9 και χωρίς κανέναν αυτόματο πωλητή σε ολόκληρο το στρατόπεδο, αυτομάτως καθιστά τους στρατιώτες να περνάνε όλο το βράδυ χωρίς νερό, πράγμα απαράδεκτο, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γενικά τα προβλήματα και οι ανάγκες των στρατιωτών παραγκωνίζονται, καθιστώντας την 1η Στρατιά να είναι ένα στρατόπεδο του "φαίνεσθαι". Και το λέω αυτό γιατί ένα στρατόπεδο με ανύπαρκτη δύναμη καλείται καθημερινά να ικανοποιήσει τα ακατάπαυστα "θέλω" των ανωτέρων, οι οποίοι είναι σε άγνοια ή τους βολεύει να είναι για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην 1η Στρατιά.

Με την σειρά μου και εκ μέρους όλων των συναδέλφων στρατιωτών της 1ης Στρατιάς καταγγέλλω την διοίκηση του Τάγματος Στρατηγείου, μια διοίκηση που δεν τολμάει να δείξει παραέξω τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο στρατόπεδο. Μια διοίκηση που δεν διστάζει να χώνει άγρια σε αγγαρείες στρατιώτες εξαντλημένους από την αϋπνία και τις πολύωρες υπηρεσίες για να μην χαλάσει χατίρια κάποιων αρκετά υψηλόβαθμων».

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΕΝΟΥ

Από την πρώτη στιγμή που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοίνωσε την αποστολή των χιλιάδων βυσμάτων στη παραμεθόριο είχαμε αφενός αισθανθεί δικαιωμένοι γιατί χρόνια τώρα καταγγέλλουμε τι άθλιο πελατειακό κράτος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη βυσματοκρατία των πολιτικών τους νεολαιών. Αφετέρου, άμεσα αποκαλύψαμε τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της νέας πολιτικής ηγεσίας, το νέο πελατειακό κράτος που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν κλείνει άχρηστα στρατόπεδα και στέλνει στρατό στα βόρεια σύνορα, ενώ το ΓΕΣ δεν νοιάστηκε ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα των φαντάρων.

Ποια είναι η νέα κατάσταση, που αρνείται να δει η νέα πολιτική ηγεσία  των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα ακόμη και όταν επισκέπτεται εθιμοτυπικά τις μονάδες;

Οι φαντάροι στις μονάδες της παραμεθορίου αντί να χαλαρώσουν είδαν να χώνονται ακόμη περισσότερο καθώς η αύξηση της επάνδρωσης ώθησε τους διοικητές να αυξήσουν τις υπηρεσίες!

Οι συνάδελφοι στις υπόλοιπες μονάδες τις είδαν να αδειάζουν από τα βύσματα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει με δραματικό τρόπο καθώς δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για τη μετάθεση του απαιτούμενου αριθμού στρατιωτών.    

Τέλος, χιλιάδες συνάδελφοι πήραν μετάθεση ή απόσπαση στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΑΑΥ, ώστε εργαζόμενοι Δωρεάν ως Υπηρέτες, να εξασφαλίσουν φθηνές διακοπές στους στρατιωτικούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι φαντάροι βιώνουν ακραίες συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ να αντιμετωπίσει άμεσα τα ακραία προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των φαντάρων και από το Υπουργείο Άμυνας να καταργήσει τα παράλογα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου που διαιωνίζονται πάνω στις πλάτες μας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ