2015-06-28 01:16:06
Φωτογραφία για Τα στενά τζιν βλάπτουν την υγεία
Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι τα στενά τζιν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα νεύρα και τους μυς. Και το... κακό δεν τελειώνει εδώ.

Μία 35χρονη γυναίκα από την Αυστραλία αναπτύσσει ένα σύνδρομο που ονομάζεται «σύνδρομο διαμερίσματος» που προκαλείται από αιμορραγία ή πρήξιμο στο εσωτερικό των μυών, όπως σημειώνεται στο περιοδικό Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry. Οι γιατροί λένε ότι επιδεινώθηκε από το στενό τζιν της.

Εμπόδιο στη σύλληψη

Πολλοί ερευνητές έχουν εντοπίσει αρκετές περιπτώσεις όπου οι ασθενείς έχουν αναπτύξει πόνο ή τσούξιμο στα μπούτια τους από τα σφιχτά χαμηλοκάβαλα τζιν. Συνήθως συνιστάται και οι άνδρες και οι γυναίκες να φορούν χαλαρά παντελόνια όταν προσπαθούν να συλλάβουν, λέει η γιατρός Δρ Sarah Jarvis, επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να έχουν αρνητική επίδραση στην παραγωγή του σπέρματος.


Αιτία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Ομοίως, τα άτομα με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος πρέπει να αποφεύγουν τα στενά τζιν. Έχουν επίσης κατηγορηθεί για επιδείνωση της καούρας, ασκώντας πίεση στην κοιλιακή χώρα, η οποία με τη σειρά της ωθεί τα οξέα του στομάχου προς τα πάνω.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος, επισημαίνει η Jarvis. Αν πάτε στο γυμναστήριο και ξεχάσετε τις φόρμες σας, είναι καλύτερο να μην γυμναστείτε με εφαρμοστά τζιν. Αλλά αυτό είναι κοινή λογική. «Εγώ δεν πρόκειται να αποχωριστώ το τζιν μου».

Η ψευδαίσθηση του καλλίγραμμου σώματος

Το κακό, όμως, δεν σταματά εδώ. Τα στενά τζιν δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είστε πιο αδύνατοι από ό, τι στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας και αποχή από γυμναστική. Τα δημοφιλή ενδύματα μπορεί να κάνουν «τεμπέληδες» τους μυς και να σας χαρίσουν ένα πλαδαρό στομάχι. Πράγματι, κρατούν και υποστηρίζουν τον τετρακέφαλο, τους γλουτούς και τους μύες του κορμού στην κοιλιά σας με αποτέλεσμα να κάνουν τη δουλειά που οι μύες θα έπρεπε να κάνουν.

…Και ο κίνδυνος αυξάνεται αν κάθεστε για μεγάλο διάστημα

Ποιος, τι, γιατί: Τα στενά τζιν βλάπτουν την υγεία σουΑν καθίσετε οκλαδόν για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα φορώντας στενό τζιν, υπάρχει μία αύξηση του κινδύνου βλάβης των μυών και των νεύρων στο πόδι, γνωστό ως «σύνδρομο διαμερίσματος». Η πίεση μειώνει τη ροή του αίματος στους μυς των ποδιών και προκαλεί παθολογική βλάβη, αν και είναι ακραία.

Και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι μόνο οι ενήλικες που τακτικά φορούν στενά τζιν, αλλά και τα παιδιά, για τα οποία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάποιος που κάθεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα της ημέρας κατά την εργασία με στενό τζιν, θα πρέπει να κινείται τακτικά. Διαφορετικά, μπορεί να συσσωρευτεί αίμα γύρω από τα γόνατα.

Το θέμα δεν είναι τελικά να μην ξαναφορέσετε το αγαπημένο σας τζιν. Απλώς για αρχή πρέπει να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζετε πως το αγαπημένο σας ένδυμα θα μπορούσε να συγκαλύψει την αύξηση του βάρους σας κρατώντας την παχυσαρκία σας κρυφή. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλά, και ως εκ τούτου μειώνεται το κίνητρο για άσκηση. Είναι ένας φαύλος κύκλος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ