2015-06-28 06:37:47
Φωτογραφία για ΒΟΥΛΗ: «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ VD
Διακοπή 10 λεπτών έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε να προεδρεύσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός στα κοινοβουλευτικά χρονικά και χρειάσθηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη να διεξαχθεί μία διαδικασία στο πλαίσιο που αξίζει σε όλους μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής τόνισε: «Θα σας παρακαλούσα, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία κανονικά. Να μην τους κάνουμε το χατήρι. Να διακόψετε 10 λεπτά και να επανέλθετε να προεδρεύσετε».

Σύμφωνα με το άρθρο 66 παράγραφος 2 του Κανονισμού, η Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να προεδρεύσει εφόσον έχει μιλήσει ως Βουλευτής όσο συνεχίζεται η συζήτηση επί του θέματος για το οποίο έχει μιλήσει
. Η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν η προηγούμενη ομιλήτρια πριν τον κ. Σαμαρά. Έτσι όταν ανέβηκε να προεδρεύσει η πρόεδρος της Βουλής την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν και να απαιτούν να κατέβει κάτω. «Με συγχωρείτε αλλά σ’ αυτή την αίθουσα επί 40 χρόνια ισχύει το άρθρο 66. Είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζετε. Λυπάμαι», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ακολούθησε διακοπή επί αρκετά λεπτά. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε παρατήρηση για δεύτερη φορά με τους Βουλευτές του κόμματός του να είναι όρθιοι και να φωνάζουν, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου καλούσε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. να συνεχίσει την ομιλία του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένταση», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι στους Βουλευτές της Ν.Δ. ότι «η συμπεριφορά όλων σας παραβιάζει τον Κανονισμό». Μάλιστα άρχισε να αναφέρει ονομαστικά Βουλευτές που που αρνιόντουσαν να καθίσουν και έμεναν επιδεικτικά όρθιοι. 

«Να το πάρετε χαμπάρι. Το έχετε παρακάνει. Και εσείς κύριε Τσίπρα να την μαζέψετε», τόνισε ο Α. Σαμαράς. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. άρχισαν να αποχωρούν και ο Α. Σαμαράς κατέβηκε από το βήμα χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία του. «Συμπεριφέρεστε αντικοινοβουλευτικά. Ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεστε στον Πρωθυπουργό είναι αντικοινοβουλευτικός», προειδοποίησε τους Βουλευτές η Πρόεδρος της Βουλής. Ακολούθησε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού που επεσήμανε την κρισιμότητα της συνεδρίασης και η δεκάλεπτη διακοπή.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ