2015-06-29 14:46:06
Φωτογραφία για ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Προδομένος και απογοητευμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την τροπή που πήραν οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα, λέγοντας πως ο ίδιος έκανε τα πάντα και πως δεν του αξίζει η επικριτική στάση από την πλευρά της Αθήνας.

«Έκανα τα πάντα, έκανα ό,τι μπορούσα για να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη» σημείωσε.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον θόρυβο και την οργή που εκφράστηκε το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε ότι γίνεται λόγος για τελεσίγραφο και διερωτήθηκε ποιος λειτούργησε έτσι.

«Ποτέ δεν υπήρχε κανένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, θέλαμε μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση των θεσμών που κατατέθηκε στην ελληνική πλευρά δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων ούτε μειώσεις στον προϋπολογισμό της άμυνας.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προτείνει ισοδύναμα μέτρα. 

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι η πορεία της Ε.Ε. χρειάζεται συμβιβασμούς και συμφιλίωση, όπως και κατανόηση εκατέρωθεν και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις εθνικών συμφερόντων.

«Μόνο με διάλογο μπορούν να διευθετηθούν οι διαφορές στην Ευρώπη», επεσήμανε και σχολίασε με νόημα ότι «στη ζώνη του ευρώ υπάρχουν 19 δημοκρατίες, όχι μία έναντι 18, ούτε 18 έναντι μίας».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ