2015-06-30 12:04:33
Φωτογραφία για Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, χθες (29-6-2015) στη Γαλλική Σχολή (Lycee Franco-Hellenigue Eugene Delacroix), ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

• Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.

• Το φαινόμενο του Cyberbullying.

• Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

• Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (πρόληψη αυτοκτονιών).

• Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Στόχος, επίσης, ήταν και η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ