2015-06-30 14:30:43
Φωτογραφία για Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ - Πότε είναι η πρεμιέρα
Μέσα στις ιδιαίτερες πραγματικά και δύσκολες συνθήκες που ζούμε ως χώρα, δόθηκε στις 11.30 το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου 2015 η συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος στο χώρο του Λιθογραφείου έχοντας μαζί του τους Βασίλη Κόκκαλη και Αντώνη Χριστόπουλο, μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Όπως τονίζεται από τον ΟΚΠΕ, απευθύνονται δημόσιες ευχαριστίες προς την Χορηγό Εταιρεία του Φεστιβάλ Πάτρας, Dur ΑΕ και προσωπικά προς τον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Θεόδωρο Δούρο για την προσφορά ενός φωτογραφικού scanner Α3 πολύ υψηλής ευκρίνειας χάρη στο οποίο θα είναι δυνατή η ψηφιοποίηση όλου του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου του Φεστιβάλ και για την εν γένει πολύχρονη και πολύτιμη βοήθεια του.


Το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας 2015 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος είναι υπό την Αιγίδα και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, ευχή και ελπίδα του είναι να γίνουν οι εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν, ωστόσο δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα πολιτικά, το μέλλον είναι άδηλο και κανείς δεν ξέρει για την ώρα τι θα γίνει.

Κύριο μέλημα του κ. Ανδριόπουλου και του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας είναι σε συνεννόηση με τους θιάσους να υπάρξουν όσο το δυνατόν μειωμένα εισιτήρια λόγω της κατάστασης. Επίσης το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ θα έχει συνάντηση και θα συνεννοηθεί με τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων, την Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και τον σύλλογο για την σκλήρυνση κατά πλάκας ώστε στη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ να δοθούν προς διάθεση δωρεάν εισιτήρια.

Από τις εκδηλώσεις όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος, ξεχωρίζει η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο στον ρόλο της Πραξαγόρας στις 8 Αυγούστου, βραδιά όπου θα δοθεί και η επίσημη πρεμιέρα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσημη πρεμιέρα θα έχει κι έναν ιδιαίτερο, αφιερωματικό χαρακτήρα καθώς με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη του Εθνικό με Μαίρη Αρώνη, Παντελή Ζερβό είχε ξεκινήσει το Φεστιβάλ Πάτρας τον Αύγουστο του ’81.

Οι άλλες δύο εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδριόπουλος στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είναι η παράσταση Πλάτωνος «Απολογία Σωκράτους» του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί στα αρχαία ελληνικά με ελληνικούς υπέρτιτλους στις 20 Αυγούστου και η παράσταση «Βάκχες» από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» - «ΑΝΘΟΣ» που θα έχει και ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα, στις 26 Αυγούστου 2015.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος

- Κυριακή 2-8-2015, Λυκόφως Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία, Ώρα 9:30μμ

Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρας» με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Βρούτου

- Τετάρτη 5-8-2015 Εθνικό Θέατρο, Ευριπίδη «Τρωάδες», Ώρα 9:30 μμ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη

- Πέμπτη 6-8-2015 Αφοι Τάγαρη ΟΕ Επιχειρήσεις Θεάματος, Ώρα 9:30μμ

Κεν Λούντβιχ «ΤΕΝΟΡΟΙ» με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

- Σάββατο 8-8-2015 Εθνικό Θέατρο Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», Ώρα 9:30μμ, επίσημη πρεμιέρα 34 χρόνια μετά.

- Δευτέρα 10-8-2015 Μαροσούλης Δ. Θεόδωρος – ΔΗΠΕΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ώρα 9:30μμ, Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης»

- Πέμπτη 20-8-2015 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ώρα 9:30μμ

Πλάτωνος «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ». Η παράσταση θα δοθεί στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα με υπότιτλους.

- Δευτέρα 24-8-2015 ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ ΑΕ - Αριστοφάνη «Αχαρνής», Ώρα 9:30μμ Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

- Τετάρτη 26-8-2015 Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» - «ΑΝΘΟΣ», Ώρα 9:30μμ, Ευριπίδη «Βάκχες»

- Παρασκευή 28-8-2015 ΠΥΡ – ΙΧΩΡ – ΥΔΩΡ, Ώρα 9:30μμ Κ.Π. Καβάφη «K.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» του Γιάννη Φαλκώνη με τον Κωνσταντίνο Τζούμα.

- Δευτέρα 31-8-2015 ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ - Σοφοκλή «Αντιγόνη», Ώρα 9:30μμ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με την Ιωάννα Παππά και το Νικήτα Τσακίρογλου.

- Τετάρτη 9-9-2015 STEFI & LYNX PRODUCTIONS - Αριστοφάνη «Νεφέλες, Ώρα 9:00μμ, με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

- Σάββατο 12-9-2015 Γιώργος Κιμούλης – Σοφοκλή «Ηλέκτρα», με την Αθηνά Τσιλύρα, Ώρα 9:00μμ

- Τετάρτη 21-10-2015 Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας «Λίμνη των Κύκνων», Ώρα 9:00μμ.

*Όλες οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πατρών. Μόνο η χορευτική παράσταση των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ