2015-06-30 19:11:14
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε βουλευτές την Τρίτη ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να συζητήσει νέα πρόταση από την Αθήνα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Μέρκελ αναφερόμενη στη νέα πρόταση της κυβέρνησης, είπε ότι η Γερμανία αρνείται να εξετάσει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Δημοσιογράφος του Guardian εκτιμά ότι το Βερολίνο φαίνεται να θέλει τώρα το δημοψήφισμα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με τη νέα αυτή πρόταση, που αφήνει εκτός το ΔΝΤ, αποδεικνύει ότι Ελλάδα, παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους και θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ, και αυτό θα είναι και το μήνυμα του ''ΟΧΙ'' στο δημοψήφισμα, που δεν αποτελεί το τέλος, αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό.


Από την άλλη πλευρά, έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup νωρίς το βράδυ, λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα της Ελλάδας, και ενώ η Αθήνα υπέβαλε νέα πρόταση για διετή συμφωνία με τον ESM, ανακοίνωσε ο  πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η εξέταση της νέας πρότασης της Αθήνας για διετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ. «Εκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 19:00 ώρα Βρυξελλών για να συζητηθεί το επίσημο αίτημα αρωγής που διατυπώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και λάβαμε σήμερα το απόγευμα», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogoup είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή την εβδομαδιαία εμφάνισή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Ο παρουσιαστής Φριτς Βέστερ του RTL, που κάνει συνήθως τη συνέντευξη, είπε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και του είπαν πως ο υπουργός λυπάται που δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω "επείγουσας υποχρέωσης"

Το Eurogroup συγκαλείται στις 20:00 ώρα Ελλάδος πέντε μόλις ώρες πριν την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος, που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, σημειώνει το Reuters, που αρχικά μετέδωσε την είδηση, ενώ η Ελλάδα δεν θα καταβάλλει σήμερα τις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ