2015-07-01 09:49:47
Φωτογραφία για Στο γιατρό με…τεφτέρι λόγω έλλειψης ρευστού! «Κουρεύουν» χειρουργεία και εξετάσεις
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κουρεύουν ακόμη και βασικές ανάγκες από την υγεία τους οι Έλληνες ασθενείς, λόγω της έλλειψης ρευστότητας των τελευταίων ημερών αλλά και της αγωνίας για το αύριο.

Τα τελευταία δραματικά 24ωρα οι ασθενείς φαίνεται πως δίνουν τα μετρητά τους με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί που κόβουν ακόμη και από τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις ιδιωτικές κλινικές έχουν περιορισθεί πολλές ιατρικές εξετάσεις αλλά και επισκέψεις, ενώ με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr πλέον πραγματοποιούνται μόνο χειρουργεία που είχαν προγραμματισθεί από το προηγούμενο διάστημα.

Όσο για επεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν αλλά δεν έχουν προγραμματισθεί, αυτές μεταχρονολογούνται έως ότου… περάσει η κρίση. Εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς, πως η μείωση στην κίνηση ασθενών για χειρουργεία τα τελευταία 24ωρα κυμαίνεται στο 10%.


Μείωση παρατηρείται όμως και στα ιδιωτικά ιατρεία αφού οι περισσότεροι ασθενείς αποφεύγουν τις επισκέψεις σε γιατρούς προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους.

Εξετάσεις με…πίστωση

Το χειρότερο βέβαια της υπόθεσης είναι πως η αγωνία των τελευταίων ημερών έχει κάνει πολλούς ασθενείς να ζητούν πίστωση είτε για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων είτε ακόμη και για μια απλή επίσκεψη σε γιατρό.

Τις περισσότερες φορές διευκολύνσεις γίνονται αλλά κυρίως για μικρά ποσά. Άλλωστε ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες ώστε να κινηθεί ρευστό στην αγορά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ