2015-07-01 12:04:28
Φωτογραφία για Η FIBA ανακοίνωσε πως προχωρά για τη δημιουργία μίας νέας Ευρωλίγκας
Η κόντρα μεταξύ της FIBA Europe και της Ευρωλίγκας συνεχίζεται, καθώς η πρώτη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης στη Βουδαπέστη αποφάσισε πως "είναι έτοιμη να αρχίσει μια κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τεράστιες προοπτικές εξέλιξης" τονίζοντας πως θα έχει την οικονομική στήριξη που έχει εξασφαλίσει, αλλά και τη βοήθεια που θα έχει από δικούς της πόρους, αλλά και τη FIBA World."Το πρότζεκτ θα παρουσιαστεί στις ομάδες με στόχο να υπάρχουν βελτιώσεις και θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η FIBA Europe ανακοίνωσε μια δεύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στη θέση του Eurochallenge, η οποία θα έχει σκοπό να υποκαταστήσει το Eurocup και θα έχει ισχύ από την ερχόμενη σεζόν (2015/16).

Αυτή προβλέπει τη συμμετοχή 100 ομάδων από 40 χώρες, αρχικά προκριματικούς για να προκύψουν οι 64 ομάδες που θα παίξουν σε 16 γκρουπ των 4 ομάδων, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση και το ίδιο θα γίνει στους οκτώ ομίλους των "32", ενώ θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ των "16" και των "8" αντίστοιχα. Οι ομάδες θα παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση με βάση τα αποτελέσματά τους στις εθνικές και ευρωπαϊκές λίγκες.

Επίσης, η FIBA Europe έδωσε προσωρινή έγκριση στην Αδριατική Λίγκα και στις λίγκες Ανδρών και Γυναικών της Βαλτικής.

Πηγή: contra
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ