2015-07-03 09:16:25
Φωτογραφία για Στα δύο οι Γερμανοί: Οι μισοί θέλουν Grexit και οι άλλοι μισοί θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ
Διχασμένοι μοιάζουν να είναι οι Γερμανοί πολίτες αναφορικά με την παραμονή ή όχι της... Ελλάδας στο ευρώ, ενώ δείχνουν έκδηλη ανησυχία για τον ελληνικό λαό σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD σε δείγμα 1.001 Γερμανών η πλειονότητα των ερωτηθέντων (60%) τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Εξάλλου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (68%) απάντησε ότι την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα φέρει η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις το 4% είπε ότι φταίνε οι άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) απάντησε ότι και οι δύο πλευρές φέρουν εξίσου την ευθύνη.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι, με το 45% να τάσσεται υπέρ της παραμονής και το ίδιο ποσοστό κατά.

Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε επίσης ότι ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ελληνικός λαός στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία στη γερμανική οικονομία, ενώ το 31% ανησυχεί για τις επιπτώσεις στη συνοχή της ΕΕ και το 19% για τις δικές του οικονομίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ