2015-07-04 00:48:46
Φωτογραφία για Λ. Κατσέλη: Εντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα των FT για κούρεμα καταθέσεων από 8.000 ευρώ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Όπως επεσήμανε η κ. Κατσέλη, είναι εγγυημένες οι καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες, ενώ συμπλήρωσε πως τα σενάρια αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας (φωτ. αρχείου).

Εντελώς ανυπόστατο χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times, περί «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ κατά 30%, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Όπως επεσήμανε η κ. Κατσέλη, είναι εγγυημένες οι καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες, ενώ συμπλήρωσε πως τα σενάρια αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Η ρευστότητα εξαρτάται από την απόφαση για τον ELA τόνισε η κ. Κατσέλη, εξηγώντας ότι «δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη φερεγγυότητα των τραπεζών».

Συνεχίζοντας, σχολίασε ότι το δημοσίευμα είναι «εκ του πονηρού» και το διέψευσε.

Όπως ανέφερε η κ. Κατσέλη, η ΕΚΤ παίρνει αποφάσεις για φερεγγυότητα τραπεζών, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή στην ομαλότητα το γρηγορότερο δυνατόν.

Ερωτηθείσα για το μέχρι πότε θα υπάρχουν χρήματα στα ΑΤΜs, εξήγησε ότι η ρευστότητα είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας. «Μετά οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα προσδιορίσουν το πλαίσιο των επομένων ημερών» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ELA.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
iPicMyContacts : Cydia tweak update v2.00 ($2.49)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
iPicMyContacts : Cydia tweak update v2.00 ($2.49)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ