2015-07-04 13:48:06
Φωτογραφία για Γράμμα αλληλεγγύης από Κύπρο...
Αγαπητό tromaktiko,

Η βάναυση ωμότητα της νέας καθημερινότητας που βίαια προσπαθεί να επιβληθεί στον Μητροπολιτικό Ελληνισμό δεν πρέπει να αφήνει κανένα Ευρωπαίο αμέτοχο, πόσο μάλλον τον Κυπριακό Ελληνισμό στου οποίου το ιστορικό μητρώο έχoυν καταγραφεί σκληρότατα βιώματα από την χάραξη στο πετσί του, της επιβληθείσας αδικίας της διεθνούς δικαιοσύνης.

Οι συμπληγάδες τις οποίες καλείται να περάσει ο Ελληνισμός προκαλούν φόβο και αν δεν σπάσει το αίσθημα του τρόμου , δεν θα γίνει ποτέ η απόπειρα για να μάθουν οι μελλοντικές γενιές αν πέραν της σύνθλιψης των ονείρων και της αξιοπρέπειας τους , υπάρχει κάπου βαθιά η κρυμμένη η ελπίδα.

Το πείραμα αρουραιοποίησης των Ελλήνων απέτυχε, γιατί οι πολιτικές που πειραματίζονται με ανθρώπους έχουν αγνοήσει πως το ανθρώπινο είδος διαθέτει την ικανότητα της αυτόνομης χρησιμοποίησης του μυαλού του. Μετά το ξημέρωμα της φτώχειας , της μαζικής μετανάστευσης, των συσσιτίων των αυτοκτονιών, των εγκαταλείψεων βρεφών και όλων των άλλων μαύρων εικόνων που σχηματίζουν το σκηνικό μιας μεταπολεμικής περιόδου, ο λαός αποφάσισε να εξέλθει του κλουβιού του.


Ο ωραίος δρόμος που ανηφορίζει ο Ελλαδικός λαός για να βρει τα σκαλοπάτια που παν στην λευτεριά έχει καταγοητεύσει τις ψυχές των απανταχού Ελλήνων. Η απάντηση του Ελληνισμού της Κύπρου στην ασφυκτική πίεση που δέχεται ο μητροπολιτικός Ελληνισμός είναι η αλληλεγγύη η οποία οφείλει να ταρακουνήσει την προκλητικά απαθή στάση της πολιτικής του ηγεσίας η οποία βρίσκετε σε οριακό σημείο παρεξηγήσεως τόσο αυτής όσο και των προθέσεων της .

Η δραματικότητα των στιγμών που κυριαρχεί στην Ελλαδική κοινωνία ήταν μια αναπόφευκτη συνέπεια της σαν έτοιμης από καιρό αντίδρασης των Ελλήνων έναντι στην καταπίεση και το άδικο. Το διαχρονικό φως της Ελλάδας συνεχίζει να εκπέμπει μετά από αιώνες από την κοιτίδα του πολιτισμού, η οποία εξακολουθεί να τολμά και υψώνει το ανάστημα της για να προασπίσει την οικουμενικότητα της έννοιας του μεγαλύτερου δώρου που χάρισε προς την ανθρωπότητα, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αντρέας

Ημικατεχόμενη Κύπρος

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΤΑΝΑΣΕ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΤΑΝΑΣΕ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ